Speltips Bologna – Juventus 23/5: Hoppet lever

Axel Sjödin Publicerat: 22 maj 2021

Mycket står på spel för Juventus då de åker till Bologna i den sista omgången utan att ha allt i sina egna händer.

Bologna - Juventus

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Juventus har verkligen ingen bra säsong i ryggen och ingen hade inför säsongen kunnat tro att de skulle behöva förlita sig på resultat i andra matcher för att säkra Champions League-spel i den sista omgången. Från att ha vunnit ligan nio år i rad så riskerar de alltså att hamna utanför Europas finrum och med det i åtanke förstår man kanske varför Agnelli ännu inte övergett idén om den europeiska superligan.

Efter chockförlusten mot Milan för ett par veckor sedan som satte dem i en tuff sits så har de återhämtat sig något. De gjorde det de skulle mot Sassuolo i en tuff bortamatch och besegrade Inter hemma med 3-2 i en match där domaren spelade huvudrollen med tre straffar och två röda kort.

I och med att Atalanta och Milan möter varandra i sista omgången så har de ganska goda chanser att ta sig till Champions League ändå trots allt. Napoli är även de en poäng över dem och möter Hellas Verona på söndag. Förutsatt att Juventus vinner mot Bologna så är det bara scenariot där Napoli och Milan vinner sina matcher som håller Juventus borta från Champions League.

Andrea Pirlo har verkligen kniven mot strupen inför sista matchen då allt annat än Champions League med all förmodan innebär att han gör sin sista match som tränare för Juventus trots att de tidigare i veckan åtminstone vann Coppa Italia. Han har åtminstone hela truppen till sitt förfogande förutom den avstängde Bentancur.

Bologna räcker nog inte riktigt till

Hemmalaget har till skillnad från gästerna inte mycket att spela för då de sitter parkerade på en elfteplats i tabellen inför den sista omgången. Med det sagt så finns det nog inte ett enda lag i Italien som inte hade velat ta chansen att sätta käppar i hjulet för Juventus som under så lång tid nu dominerat italiensk fotboll. Alla vill vara klubben som slungar stenen mot Goliat.

De har dock inte vunnit på sex raka matcher nu så de är inte direkt i någon storform när Juventus kommer på besök. Det är förvisso inte Juventus heller då spelet inte alls sett bra ut under den senare delen av våren för de svartvitrandiga. Men Bologna lär i alla fall ha problem att mäta sig med Juventus spets i den sista omgången.

Inför matchen får Bologna dessutom klara sig utan ett flertal spelare som dras med skador. Nicolás Domínguez, Aaron Hickey och långtidsskadade Gary Medel är alla uppskrivna på skadelistan samtidigt som Mitchell Dijks och Roberto Soriano båda är avstängda inför söndagen.

Då Juventus är för stora favoriter så tittar vi istället på målspel här och vi kan få väldigt fina odds på att spela på under 3,5 mål. Juventus har inte alltid övertygat offensivt direkt med färska exempel så som matcherna mot Fiorentina, Udinese och Milan. Bologna har i sin tur Soriano avstängd vilket är ett avbräck för deras offensiv. För 2,05 hos Betsson skulle jag säga att det finns klart spelvärde här då Juventus säkerligen kommer ta det säkra före det osäkra i en sådan här match och spela lite försiktigt.

  Rygga spelet hos Betsson – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 2.05
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: