Speltips Bologna – Milan 21/8: Premiär för rödsvart

Axel Sjödin Publicerat: 21 augusti 2023

Milan inleder säsongen med en tuff bortamatch mot Bologna på Stadio Renato Dall’Ara under måndagskvällen.

Bologna - Milan

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det har hänt mycket i transferfönstret för både Milans och Bolognas del, och måndagens match kommer att ge en första indikator på hur lagen ser ut inför den stundande säsongen. Milan är föga förvånande favoriter, men Bologna visade många gånger under fjolåret att det inte är lätt att komma och plocka tre poäng på Renato Dall’Ara.

Efter Milans försäljning av Sandro Tonali har de inte sparat in på utgifterna under sommaren. Sex olika tongivande spelare har värvats in, och det är precis vad Milan behövt efter fjolårssäsongen då de ofta led av att ha en alldeles för tunn trupp. De tappade oerhört många poäng i matcher där de roterade spelare inför Champions League-matcher, vilket de hoppas kunna undvika nu när de har breddat truppen rejält.

Det är framförallt mittfältet som de har förstärkt genom att plocka in spelare som Ruben Loftus-Cheek, Tijjani Reijnders och Yunus Musah. Även Christian Pulisic och Samuel Chukwueze förtjänar att nämnas som förstärkning till högerkanten, där de inte var särskilt starka förra säsongen. Nästan allt hände på deras vänsterkant med Rafael Leão och Theo Hernandez, så de har definitivt försökt adressera deras svagheter från förra säsongen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bologna saknar en klar anfallare

Även Bologna har haft en del omsättning under transferfönstret, även om deras fönster inte riktigt går att jämföra med Milans. De har i alla fall satsat för att försöka komma närmare Europaplatserna, som de bara var två poäng från i fjol. Jerdy Schouten och Marko Arnautovic är deras enda tapp värt att nämna, i övrigt har de som sagt förstärkt, och deras mest intressanta värvning får ändå sägas vara den unga italienska mittfältstalangen Giovanni Fabbian, som de har köpt loss från Inter.

Att de saknar Arnautovic är främst problematiskt på grund av att Musa Barrow inledningsvis är skadad och inte kan fylla nummer nio-positionen under säsongsinledningen. Joshua Zirkzee lär få ansvaret mot Milan, men det är en relativt ung och oerfaren ersättare som ska leda anfallet i premiären.

Bologna tog en poäng hemma mot Milan i våras, men det var mot en reservelva och även då hade de vissa bekymmer. Bologna har absolut tagit poäng från många storklubbar, men deras facit mot just Milan har inte varit det bästa och då de saknar en klar målskytt i startelvan tror jag att Milan trots allt kommer att kunna inleda säsongen med tre poäng. För 2.05 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi därmed på att Milan vinner.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Milan vinner
Odds: 2.05
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, måndag 21 augusti
TV: 
Stream:  TV4 Play