Speltips Bologna – Napoli 24/9: Tuff bortamatch

Axel Sjödin Publicerat: 24 september 2023

Ett Napoli som behöver tre poäng ställs inför en tuff bortamatch mot Bologna på söndagskvällen.

Bologna - Napoli

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Rudi Garcia har stora skor att fylla efter att Luciano Spalletti avgick som tränare för Napoli efter fjolårets scudetto, och kritiker har redan gjort sina röster hörda efter en ganska svag säsongsinledning för Napolis del. Bologna har i sin tur ett spännande projekt på gång och bortamatchen på Renato Dall’Ara kommer inte att vara lätt för något topplag i år.

Napoli inledde fint med två raka segrar mot Frosinone och Genoa, men därefter har det snabbt gått utför. De föll hemma mot Lazio med 1-2 och därefter var de oerhört nära att förlora borta mot nykomlingen Genoa, men lyckades hämta upp till 2-2 efter två snabba sent i matchen.

Deras insats borta mot Braga i Champions League var inte särskilt övertygande den heller, men de fick i alla fall med sig tre viktiga poäng hem från Portugal, vilket lär ge Rudi Garcia lite arbetsro. Nu väntar dock ett lurigt möte borta mot Bologna direkt, där de förväntas vinna, vilket inte kommer att bli helt lätt.

Flera nyckelspelare har underpresterat en aning och de känns inte riktigt lika giftiga som under fjolåret längre, vilket också återspeglas i oddsen inför matchen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmalaget saknar lite offensiv spets

Bologna har i sin tur inlett med fem poäng på deras fyra första matcher, men det har inte varit mot lätt motstånd heller. De har redan avverkat möten mot både Milan och Juventus och fick på ett imponerande vis med sig en poäng hem från Turin. Att de bara fick med sig ett kryss borta mot Hellas Verona i den senaste omgången lär däremot ha varit en besvikelse, men de är ett lag som har en ganska hög höjd och är tuffa att få hål på.

Offensiven är Bolognas svagaste lagdel, och Musa Barrow har inte kommit bra överens med Thiago Motta såhär långt. Då de tappat Marko Arnautovic under sommaren så lämnar det dem med Joshua Zirkzee på topp, som förvisso har gjort det någorlunda bra hittills, men som inte riktigt känns redo att leda offensiven i ett lag som Bologna på egen hand.

Såvida inte situationen löser sig med Barrow så kan vi nog förvänta oss ganska många målsnåla matcher för Bolognas del under hösten. Med det sagt så har de ett stabilt och genomtänkt lagbygge i övrigt och kan mycket väl få med sig ett resultat mot ett Napoli som ännu inte verkar ha kommit helt rätt in i den nya säsongen. Dubbelchansen 1X lockar lite, men med tanke på det som precis lyfts upp så känns underspelet bäst för 2.05 gånger pengarna hos Betinia. Det går att kombinera med dubbelchans 1X för de som vill ha högre odds.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.05
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:00, söndag 24 september
TV: 
Stream:  TV4 Play