Speltips Bologna – Roma 14/5: Tuff bortamatch

Axel Sjödin Publicerat: 14 maj 2023

Roma möter Bologna borta i ett viktigt skede av säsongen och behöver verkligen tre poäng i jakten på topp fyra.

Bologna - Roma

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Roma har ett delat fokus mellan Serie A och Europa League och har börjat halka efter i topp fyra-striden. Det är väldigt viktigt för Romas projekt att de säkrar Champions League-spel på ett eller annat sätt och frågan är om de inte har störst chans ute i Europa med tanke på att de i nuläget har fem poäng upp till fjärdeplatsen.

Bologna på Renato Dall’Ara är också långt ifrån någon garanterad trepoängare för i Giallorossis del och de måste ha torsdagens retur borta i Leverkusen i bakhuvudet under söndagen. De lyckades i alla fall få med sig ett 1-0-resultat mot tyskarna hemma i Rom i torsdags och har därmed ett svagt grepp om en finalplats.

Frågan är hur José Mourinho väljer att prioritera. Varken Paulo Dybala eller Georginio Wijnaldum var i skick till att starta i torsdags och lär nog inte riskeras mot Bologna, särskilt inte Dybala. Argentinaren har frälst dem tidigare ute i Europa och kan komma att bli en avgörande faktor när semifinalen ska avgöras på torsdag. Samtidigt innebär ett poängtapp i Bologna förmodligen att hoppet om topp fyra är helt borta.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bologna har ett bra facit mot topplagen

Bologna har inte varit i särskilt bra form under de senaste veckorna då de inte har vunnit någon av sina fem senaste matcher. Det är framförallt på bortaplan som det har sett illa ut, med förluster mot Hellas Verona och Empoli. Hemma på Renato Dall’Ara har de fortfarande en stark svit på fem obesegrade matcher, där de har ställts mot tufft motstånd.

Bologna har nämligen inte förlorat någon av sina fem senaste matcher mot topplagen och har i deras två senaste hemmamatcher kryssat mot Milan och Juventus. De var laget som tryckte på för det avgörande 2-1-målet mot Juventus och de har visat att de inte viker ned sig på hemmaplan oavsett motstånd.

Mot ett Roma som kanske vilar ett par spelare och som inte har vunnit på deras fyra senaste ligamatcher ska de ha en bra chans till poäng. Roma har inte en tillräckligt bred trupp för att vara slagkraftiga på två fronter i ett sånt här sent skede av säsongen och därmed tycker jag att det finns ett klart spelvärde på att Bologna vinner med pengarna tillbaka vid oavgjort för 2.10 gånger pengarna hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Bologna – Draw no bet
Odds: 2.10
Bolag: Bet365
Spelstopp: 18:00, söndag 14 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logo