Speltips Bologna – Spezia 21/2: Formsvagt hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 21 februari 2022

Ett formsvagt Bologna tar emot Spezia i Serie A. Matchen spelas måndagen den 21 februari 2022 med avspark kl 21:00.

Bologna – Spezia

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bologna svarade för en fullt godkänd höst, men sedan december ser trenden inte ljus ut. Man har bara tagit fyra poäng på de nio senaste matcherna i Serie A och man behöver nu få stopp på blödningen. Man står på 28 poäng efter 24 spelade matcher och har därmed fortsatt viss marginal ner till bottenstriden.

Senast Bologna var mot Sassuolo strax innan jul. Sedan årsskiftet har man spelat fem matcher av vilka man har förlorat fyra och kryssat en. Senast blev det förlust med klara 3-0 borta mot Lazio och dessförinnan spelade man 0-0 hemma mot Empoli.

Spezia föll visserligen senast med 2-1 hemma mot Fiorentina, men de har ändå en klart bättre trend än Bologna. Man har vunnit fyra av sina sju senaste matcher i Serie A och är därmed bara två poäng efter Bologna i tabellen. Spezia har emellertid en match mer spelad.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bologna är övervärderade

Thiago Mottas Spezia inleddes säsongen trögt, men man har ryckt upp sig på sistone. I synnerhet svarade man för väldigt fina prestationer då man den senaste tiden har besegrat de båda topplagen Napoli och AC Milan på bortaplan.

Spezia har nu tagit 13 poäng på de sju senaste omgångarna. Det är hälften av de 26 poäng man har tagit totalt. Det är med andra ord ett formstarkt Spezia och ett formsvagt Bologna som vi har att göra med här.

Bologna och Spezia möttes senast i slutet av november, vilket var strax innan Bolognas stora formdipp inträdde. Det var också de sistnämnda som gick segrande med 1-0 på bortaplan den gången.

Bologna saknar nu Medel och Svanberg som båda är avstängda. Spezia har i sin tur Amian Adou avstängd.

Trots Bolognas svaga form gäller de som favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett spel på hemmalaget ger omkring 1.85 gånger insatsen.

I mitt tycke är Bologna övervärderade här. Det var länge sedan det såg bra ut nu och Sinisa Mihajlovic och hans manskap börjar bli alltmer pressade. Spezia lär komma till den här matchen med en klart bättre känsla. De har på sina fyra senaste bortamatcher inkasserat tre segrar och ett kryss och jag tror att man har ganska goda chanser att ta poäng även här.

Jag finner därför ett bra spelvärde på Spezia. Mitt spel blir att Spezia klarar minst oavgjort (X2) till fina 2.06 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2
Odds: 2.06
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, måndag 21 februari 2022
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: