Speltips Cagliari – Atalanta 14/2: Ska vara tre poäng

Axel Sjödin Publicerat: 13 februari 2021

Cagliari har återigen en tuff söndag framför sig då Atalanta står för motståndet. De båda lagen tävlar på varsin sida om tabellen men båda är verkligen i behov av tre poäng efter sämre perioder.

Cagliari - Atalanta

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Atalanta som så sent som i början av året såg riktigt vassa ut och sprutade in mål har börjat halka efter de andra lagen i toppen så smått under de senaste omgångarna. De stod för en otroligt imponerande vinst med 3-0 mot Milan på San Siro för tre omgångar sedan där de såg fantastiska ut, men det är också deras enda vinst på de fem senaste omgångarna.

De har kryssat mot Genoa, Udinese och Torino, och de föll mot Lazio i en match där de var klara favoriter. Matchen mot Torino senast ledde de med 3-0 efter bara 21 minuters spel men lyckades anmärkningsvärt nog med att tappa tremålsledningen på hemmaplan och matchen slutade 3-3 efter att Torino tillslut kvitterat i den 84:e minuten genom en frispark som hittade Federico Bonazzolis panna.

Att tappa en match på det sättet samtidigt som de bara har en vinst på fem matcher duger inte ifall de vill vara med och slåss om platserna till Champions League i år igen. De har dock absolut inte tappat häng på toppen än och både Roma och Lazio sitter bara tre poäng före i tabellen. Mötet mot ett Cagliari på nedflyttningsplats är en chans som Gian Piero Gasperinis mannar måste ta.

Inte många ljuspunkter för Cagliari

Cagliaris matchhistorik är ingen munter läsning. Deras kryss mot Sassuolo i förrförra omgången är den enda poängen de fått med sig på åtta omgångar och sarderna är i desperat behov av poäng. Särskilt som Torino, laget som ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket, lyckades hämta hem en pinne från Bergamo förra omgången.

Även på hemmaplan känns Atalanta som en alldeles för övermäktig uppgift. Det är dessutom ett Atalanta som är pressat att vinna och inte kommer låta det som hände mot Torino få återupprepa sig. Cagliari har dessutom endast fått in ett mål på de senaste fem matcherna och det blir svårt att hota när målproduktionen står still.

Som om det inte vore nog så är skadelistan hos Gli Isolani även den ganska lång. Hemmalaget får klara sig utan Marko Rog, Joseph Alfred Duncan, Riccardo Sottil och Luca Ceppitelli. Kwadwo Asamoah kommer i alla fall att göra sin debut i Cagliaritröjan på vänsterkanten. Atalanta får i sin tur klara sig utan Joakim Mæhle och Hans Hateboer som är borde med skador, Rafael Tolói är även han borta på grund av avstängning.

Atalanta lär inte hålla tillbaka mot Cagliari och är ofta snabba med att få in ett ledningsmål. Cagliari har i sin tur problem med målproduktionen och kommer nog ha svårt att hämta upp ifall Atalanta skulle få in ett ledningsmål tidigt. Därmed spelar vi på att Atalanta leder i både halvtid och vid fulltid för 2.15 gånger pengarna hos Betsafe.

  Rygga spelet hos Betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Atalanta Halvtid/Fulltid
Odds: 2.15
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 15:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: