Speltips Cagliari – Torino 19/2: Ångestmöte deluxe

Simon Pålsson Publicerat: 19 februari 2021

Det är ett riktigt ångestmöte som väntar i italienska Serie A mellan Cagliari och Torino, som båda riskerar att ramla ner till Serie B den här säsongen.

Cagliari - Torino

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inledningen på säsongen har verkligen inte varit vad varken Cagliari eller Torino hade hoppats på, och som läget är i skrivande stund riskerar båda lagen att tappa sin status som Serie A-lag och få spela i Serie B nästa säsong. Det vore förödande.

Det är nästan än mer förödande i fallet Torino, en klubb som närmat sig toppstriden lite mer för varje år, och som inför säsongen stack ut hakan med målsättningen att man skulle slåss om Europaplatser. Så har verkligen inte blivit fallet.

Efter 22 spelade omgångar står laget på två (!) vinster. Jag upprepar: TVÅ VINSTER PÅ TJUGOTVÅ OMGÅNGAR. Det är ett svindlande uselt facit, inte minst mot bakgrund av den målsättning man basunerade ut inför säsongen. Det är horribelt. Uselt. Ja, jag finner knappt ord.

Men det är också ett tecken på att laget är övervärderat, och att truppen kanske inte håller den nivå som den behöver göra. Elva kryss på 22 omgångar är desto bättre, det ger ändå lite lugn, men det här är ett lag som har förtvivlat svårt att vinna fotbollsmatcher.

Torino har släppt in hela 41 mål på 22 omgångar och snittar därmed nästan två insläppta per match. Det är ett försvarsspel som aldrig räcker till toppstrid.

Nu möter man ett Cagliari som bara är två poäng bakom i tabellen och blir det förlust är det Cagliari som är på säker mark, och Torino som är på nedflyttningsplats.

Sexpoängsmatch på riktigt

Uttrycket sexpoängsmatch kan överanvändas i många sammanhang, men om det någon gång har funnits ett tillfälle då det verkligen är på sin plats med sexpoängsmatch måste det vara nu. En vinst för Cagliari ger säker mark, en vinst för Torino gör att man plötsligt har fem poäng ner.

Cagliari kommer till matchen utan vinster på hela 2021 och har en trend som snarare pekar på att man kommer att samla på sig fler förluster. 13 förluster på 22 omgångar är redan nu för mycket om man vill försöka hänga kvar i Serie A.

Senast tog man sånär poäng mot Atalanta, och om man vill vara positiv är resultaten på slutet lite bättre. Poäng hemma mot Sassuolo, bara tvåmålsförlust hemma mot AC Milan, uddamålsförlust mot Benevento och nästan poäng mot Atalanta. Det är inte kattpiss. Men det räcker inte.

Torino har fem raka matcher utan vinst – och utan förlust. Efter fem raka kryss hoppas man kunna ta en vinst borta mot Cagliari, ett lag som man föll mot på hemmaplan i höstas.

Det naturliga här är två lag som går för att försöka vinna. Båda lagen göra mål spelas till 1,77 gånger såsen hos SpeedyBet. Men det lockar också med närmare 3,50 gånger insatsen för det raka krysset. Det kan bli en tv-peng väl i soffan, men ingenting vi satsar på pre-game.

  Rygga spelet hos speedybet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,77
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 20:45, fredag 19 februari 2021
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo