Speltips Crotone – AC Milan 27/9: Lurig nykomling

Martin Efvergren Publicerat: 27 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Milan var illa ute i torsdagens Europa-spel och nu väntar nykomlingen Crotone som man också förväntas besegra – utan Zlatan Ibrahimovic. Milan har en imponerande svit bakom sig men Crotone kan mycket väl komma att ställa till det lite här.

  Rygga vårt speltips hos william hill!
Annons. Nya kunder hos William Hill. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

AC Milan kom tillbaka ruggigt starkt efter covid 19-uppehållet i våras. Från det att serien återupptogs i juni förlorade man inte en enda av de 13 återstående matcherna. Man kryssade tre matcher och vann tio och lyckades resa sig från den nedre halvan upp till en slutlig sjätte plats i tabellen.

På så vis kan man med glimten i ögat säga att Milan gynnades av viruset men nu ser det ut att bita dem tillbaka. Ibrahimovic och Leo Duarte har insjuknat och förhoppningsvis kan det stanna där.

Zlatan gjorde båda målen i premiären mot Bologna i måndags där man förlängde sin fina svit med en 2-0-seger. Utan Zlatan mot Bodö/Glimt i torsdags såg det dock inte lika stabilt ut. Milan var illa ute men lyckades komma undan med en 3-2-seger.

Nykomlingen Crotone slutade på andra plats i Serie B förra säsongen med sju poängs marginal till trean Spezia men hela 18 poäng efter seriesuveränen Benevento.

Nykomlingar brukar kunna överraska i inledningen av säsongen men Crotone fick definitivt ingen sådan start då man föll med klara 4-1 borta mot Genoa i premiären.

Tränare Giovanni Stroppa förfogar över ett mindre meriterat manskap som lär få inrikta sig på en bottenstrid. Den nigerianska anfallaren Simeon Nwankwu är en intressant pjäs som är snudd på två meter lång och som vann skytteligan i Serie B förra säsongen efter att ha stänkt in 20 mål. Det ska bli spännande att se vad han kan uträtta på den här nivån.

Crotone saknar Gigliotti. Cuomo och Benali på grund av skador medan Milan, förutom de coronasmittade, lär få klara sig utan Musacchio, Conti och Romagnoli.

Crotone har en lurig offensiv

Milan avslutade förra säsongen, som ovan nämnt, ruggigt starkt och det ska bli intressant att se hur länge man kommer kunna gå obesegrade och huruvida man har det som krävs för att blanda sig i en toppstrid.

Det går att se en tydlig parallell mellan Zlatans intåg och lagets uppgång, men för att ha med topplaceringarna att göra lär man behöva klara sig även utan Ibra som vid 39 års ålder inte lär kunna spela alla matcher.

På så vis blir den här matchen lite av ett test. Det såg ganska virrigt ut i försvaret i veckans Europa League-match och det trots att man, i stort sett, formerade sitt bästa tillgängliga manskap. Det återstår att se om Stefano Pioli kommer att rotera på några positioner till den här matchen. Om inte, så blir detta den tredje matchen inom loppet av sex dagar och det kan förstås påverka prestationen även om det är tidigt på säsongen.

Crotone är normalt sett väldigt starka hemma på Stadio Ezio Scida och lär nog komma att sälja sig dyrt i den här matchen. Man har vunnit 9, kryssat 3 och bara förlorat 1 av de 13 senaste hemmamatcherna och även om publik saknas så är det en faktor som spelar in.

Crotone gjorde 63 mål på 38 matcher förra säsongen och med den resliga skyttekungen Nwankwu längst fram tillsammans med nyförvärvet Emmanuel Riviere (som gjorde lagets enda mål i premiären) kommer man sannolikt att kunna ställa med en hel del oreda i Milan-försvaret.

Milan är förstås ganska stora favoriter här men jag tror på en ganska jämn och delvis öppen matchbild. Crotone släppte in fyra mål i premiären och har inte sina främsta styrkor i defensiven men kommer sannolikt steppa upp här.

Sammantaget är det mycket som talar för att båda lagen kommer göra mål i den här matchen.
Annons:
  Rygga spelet hos william hill – Få 100 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – Ja
Odds: 1,80
Bolag: William Hill
Spelstopp: 18:00, söndag 27 september 2020
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: