Speltips Empoli – Juventus 22/5: Fortfarande ovisst

Axel Sjödin Publicerat: 22 maj 2023

Ett Empoli som redan har kontraktet säkrat ställs mot Juventus på Carlo Castellani under måndagskvällen.

Empoli - Juventus

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med tre omgångar kvar av säsongen att spela råder det fortfarande stor osäkerhet kring vad som faktiskt kommer att hända kring Juventus i deras fortsatt turbulenta säsong. Poängavdraget har varit det som har dominerat diskussionerna kring den gamla damen under våren och även om de har chansen att på papperet säkra en topp fyra-placering med en seger på måndag så kan det mycket väl tas ifrån dem innan säsongen är över.

Med Serie A-titeln långt utom räckhåll har cupspelet fått en hög prioritet i år, men resan i Europa League kom till ett abrupt avslut i torsdags då de inte lyckades ta sig förbi Sevilla i semifinalen. De stod för en svag insats hemma i Turin, men kom trots allt undan med 1-1, och tog därefter ledningen i Spanien. De hade gott om chanser i returen, men Sevilla skulle tillslut kvittera och sedan avgöra i förlängningen framför en extatisk hemmapublik.

Nu återstår bara tre matcher i Serie A och de kan mycket väl behöva samla på sig en buffert med tanke på att ett minskat poängavdrag fortfarande är en reell möjlighet. Men då UEFA parallellt utför en egen utredning som kan blockera Juventus från spel ute i Europa nästa säsong så kan allt kämpande gå till spillo oavsett.

Något som spelarna ska ha beröm för är att de, trots turbulensen i media, har fortsatt att prestera på en hög nivå, även om resultaten och spelet inte håller riktigt samma kvalitet som vi har kommit att förknippa med Juventus under senare år.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Empoli har två raka hemmasegrar

Hemmalaget har redan säkrat fortsatt spel i Serie A nästa säsong, men det finns inget lag i Italien som inte hade velat trycka till Juventus när de får chansen. Det är precis den här typen av matcher som kan motivera lag som annars inte har något att spela för.

Formen har varit lite svajig för Empolis del, men de har trots allt lyckats plocka upp sju poäng på deras tre senaste matcher, vilket har gjort att de har lämnat bottenstriden. Två raka hemmasegrar mot Bologna och Salernitana gör att de lär kliva in på Carlo Castellani med ganska gott självförtroende på måndag.

Men även om Juventus kommer från en tung förlust så ska de inte tappa poäng mot ett bottenlag i detta läget. Det har talats om nio poängs avdrag innan säsongen är över och då är det bara vinster som gäller i de avslutande omgångarna. Den gamla damen har tre raka segrar i Serie A och är klara favoriter till att ta en fjärde.

Empoli har sett trubbiga ut framåt under säsongen och mot ett defensivt stabilt Juventus förväntar jag mig en målsnål match. Vi spelar därmed på att Juventus vinner och kombinerar det med ett spel på under 3,5 mål för 2.36 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Juventus & under 3,5 mål
Odds: 2.36
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, måndag 22 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logo