Speltips Empoli – Lazio 21/8: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 21 augusti 2021

Empoli är tillbaka i Serie A och i premiären ställs man mot Maurizio Sarris Lazio. Matchen spelas lördagen den 21 augusti med avspark kl 20.45.

Empoli – Lazio

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Empoli svarade för en fin insats i Serie B förra säsongen då man ligan och tog klivet tillbaka till den italienska fotbollens finrum.

Ny tränare för den här säsongen är Aurelio Andreazzoli och det är inte med någon stjärnspäckad trupp som man ska försöka reda sig i Serie A. Lagets bästa målskyttar förra säsongen, Leonardo Mancuso (20 mål) och Andrea La Mantia (11 mål), är emellertid kvar. Därtill har man lånat in Patrick Cutrone för att ytterligare stärka offensiven.

På minuskontot märks framförallt försäljningen av Hamed Junior Traoré till Sassuolo samt även Antonino La Gumina till Sampdoria.

Empoli inledde tävlingssäsongen för en vecka sedan då man besegrade Serie B-laget Vicenza med 4-2 på hemmaplan.

I premiären av Serie A väntar nu sannolikt tuffare motstånd då Lazio gästar. Rom-laget slutade på sjätte plats i ligan förra säsongen. Största skillnaden till den här säsongen är att laget numera leds av Maurizio Sarri.

På spelarfronten har man förstärkt med, bland andra, Felipe Anderson från West Ham, Elseid Hysaj från Napoli, och i veckan anslöt även Pedro från Roma. Inga bärande spelare har lämnat och truppen är, i stort, intakt.

Det lyfte inte riktigt för Lazio för säsongen, men man har byggt klubben klokt med stor kontinuitet över lång tid. Kanske hade Simone Inzaghi kört fast lite och det ska därför blir intressant att se om Sarri kan skjuta ytterligare fart på Lazio den här säsongen.

VÄRLDENS MEST POPULÄRA SPELBOLAG! Vill du spela hos världens största spelbolag, som har odds på allt du kan tänka dig? Hos bet365 får du dessutom hela 1 250 spelkrediter som ny kund. Läs mer eller registrera dig här!

  Till bet365!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Målglada Serie A

En nykomling på bortaplan i en premiär är sällan ett drömmotstånd och det här kan säkerligen bli en svår utmaning för Lazio.

Empoli är i stort behov av en bra start på säsongen om det ska hålla vägen. För nykomlingar brukar det ofta vara en förutsättning för att överleva. De kommer med självförtroende från en stark säsong i Serie B och det behöver de dra fördel av.

I förra helgens cup-match mot Vicenza var det svängdörrar åt båda håll. Det lär inte hålla mot ett lag som Lazio. 67-årige tränaren Aurelio Andreazzoli är tillbaka i klubben efter en kort sväng i Genoa. Han är erfaren, men det är tveksamt om han är rätt man att ta Empoli vidare.

Då har jag större förhoppningar vad gäller Lazios val av Sarri som sin gubbe att bära klubben mot högre höjder.

Utgången av den här premiären känns dock ganska oviss. Lazio bör kunna se till att ro hem tre poäng, men jag tar det inte för givet mot en inspirerad nykomling på bortaplan.

Sarri vill spela en väldigt offensiv fotboll och jag tror att Empoli kommer att bjuda upp till dans. Lazio lär komma att föra spelet med mycket bollinnehav, men det bör kunna bli en ganska öppen matchbild.

Målsnittet i Serie A var överlag väldigt högt förra säsongen. Lazio var seriens tionde målrikaste lag, det vill säga inte i topp – men deras snitt var ändå över 3 (gjorda/insläppta) mål per match.

Sammantaget gör detta att jag tror på att det kommer göras ett par mål i den här matchen. Därför blir mitt spel över 2.5 mål totalt till 1.72 gånger pengarna hos bet365.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1250 spelkrediter!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 1.72
Bolag: bet365
Spelstopp: 20:45, lördag 21 augusti 2021
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: