Speltips Empoli – Roma 12/9: Höjer sig

Martin Efvergren Publicerat: 12 september 2022

Ett Empoli som kryssar sig fram gästas av Roma i den sjätte omgången av Serie A. Matchen spelas måndagen den 12 september 2022 med avspark kl 20:45.

Empoli – Roma

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Empoli FC lyckades med målsättningen att hänga kvar i Serie A förra säsongen. Man slutade då på 14:e plats med elva poängs marginal ner till nedflyttningsstrecket. Aurelio Andreazzoli ledde laget till den placeringen och till den här säsongen är Paolo Zanetti ny huvudtränare.

Förra säsongen släppte Empoli in 70 mål på 38 matcher och var med det ett av de sämre lagen i Serie A. Under säsongsinledningen har det sett stabilare ut bakåt, men likväl jagar man alltjämt sin första seger.

Efter att ha förlorat i premiären borta mot Spezia har Empoli radat upp fyra raka kryss. Förra helgen spelade man 2-2 borta mot Salernitana och dessförinnan blev det 1-1 hemma mot Verona.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Roma studsar tillbaka

AS Roma inledde säsongen lovande. I de fyra första omgångarna i Serie A besegrade man Salernitana, Cremonese och Monza utan att släppa in mål samt spelade 1-1 borta mot Juventus.

Förra helgen kom så ett ganska rejält bakslag. Roma stod inte att känna igen då man överraskande föll med hela 4-0 borta mot Udinese. Förra veckans bortamöte mot bulgariska Ludogorets i Europa League innebar heller ingen uppryckning från Romas sida. Man stod då för en slät figur då man föll med 2-1.

När Empoli och Roma senast möttes blev det ett målkalas som slutade 4-2 till gästerna från Rom. Höstens möte slutade med en 2-0-seger för hemmalaget Roma.

Romas form är nu något osäker då man kommer från två sämre insatser. Fram till dess hade det emellertid sett stabilt ut och jag finner anledning att tro José Mourinhos manskap har goda möjligheter att studsa tillbaka här.

Empoli har, trots ett relativt behagligt spelschema, fortfarande inte vunnit och det är nog troligt att man kommer gå en svårare säsong till mötes. Roma har fått in ett flertal meriterade spelare till den här säsongen vilket bör höja lägstanivån samt förmågan att vinna den här typen av bortamatcher. Mitt spel blir en rak tvåa, att Roma vinner till 1.78 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Roma vinner
Odds: 1.78
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45, måndag 12 september 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: