Speltips Empoli – Sampdoria 16/1: Stort poängbehov

Axel Sjödin Publicerat: 16 januari 2023

Empoli tar emot ett kämpande Sampdoria på Stadio Carlo Castellani under måndagskvällens Serie A.

Empoli - Sampdoria

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sampdoria som är nära inpå avskurna nere i botten behöver varje poäng de kan få. Empoli ligger också på den nedre halvan, men har mer än dubbelt så många poäng som sina gäster under måndagen och lär vilja hålla nere den trio som jagar lagen ovanför dem.

Det har varit en tuff säsong för Sampdorias del och deras stora rotation på spelare och brist på satsningar börjar tillslut straffa sig. De har lite naivt sålt av alldeles för många bärande spelare under ett och samma transferfönster, precis som Hellas Verona, och får nu betala priset.

Detta är den sämst inledningen på ligaspelet i klubbens annars väldigt fina historia. Målskyttet har varit helt bedrövligt med bara åtta mål hittills på säsongen, en bra bit under samtliga andra klubbar. Den enda trösten på senare tid var deras vinst borta mot Sassuolo för två omgångar, men de togs snabbt ned på jorden igen av Napoli i den efterföljande omgången.

Vi får se ifall de kan bygga på vinsten mot Sassuolo här, men med en lång skadelista och en ganska tunn trupp så hade det varit överraskande.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Imponerande resultat på senaste för Empolis del

Empoli är knappast oslagbara, men har haft en fin form på senaste med tre vinster, två kryss och en förlust mot Napoli i deras senaste sex matcher. I den förra omgången stod de inför ett 0-2-underläge mot Lazio på Stadio Olimpico, vilket de lyckades hämta upp sent. Razvan Marin lyckades trycka dit ett vackert mål i den 93:e för att ge Empoli ännu en riktigt tung poäng.

Målskyttet har varit ett problem även för Empoli den här säsongen, men det verkar ha börjat lossna lite smått på senare tid. Då Empoli är relativt skadefria så lär de förmodligen ställa upp med samma elva som lyckades få in två mål borta mot Lazio senast.

Hemmalaget kliver in som favoriter hemma på Carlo Castellani under måndagskvällen, mot ett Sampdoria som har ett hästjobb framför sig ifall de ska kunna få kontakt med lagen ovanför dem i tabellen. Med tanke på Empolis fina form så är det lockande odds för en hemmaseger här för 2.33 gånger pengarna hos Lucky Sports. Underspelet kan också vara bra här, men oddsen står lite väl lågt i skrivande stund.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Empoli vinner
Odds: 2.33
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45, måndag 16 januari 2023
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: