Speltips Fiorentina – Atalanta 17/4: Sexpoängare

Axel Sjödin Publicerat: 17 april 2023

Ett formstarkt Fiorentina ställs mot Atalanta i en spännande måndagsmatch från Artemio Franchi.

Fiorentina - Atalanta

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Mycket står på spel under måndagens intressanta möte mellan Fiorentina och Atalanta då båda kämpar för platser ute i Europa. Fiorentina hade en väldigt svag höst där de till och med var nere och nosade på bottenstriden, men har haft en helt fantastisk vår vilket nästan har gått obemärkt förbi. Vid vinst så har de nu chansen att komma inom fyra poängs marginal från Atalanta och därmed också vara med i striden om Europa League-platserna.

Fiorentina hade en fantastisk fjolårssäsong där Dusan Vlahovic snodde åt sig mycket av rampljuset fram till dess att han lämnade för Juventus. När Fiorentina öppnade pågående säsong svagt så var det nog ingen som hade kunnat ana vilken fantastisk säsong som väntade. De har skjutit upp i Serie A-tabellen, har ena foten i en Coppa Italia-final och är i stort sett redan klara för semifinal i Conference League. Det är feststämning i Florens nu.

De har obesegrade i sju raka ligamatcher, varav de har vunnit fem, och lägger man till de sex matcher som de har vunnit i cup- och Europaspel ovanpå det så har de nu en svit med elva vinster och två kryss under de två senaste månaderna. Deras bästa chans till spel ute i Europa lär fortsatt vara cupspelet, men här har de en chans att vinna mark i tabellen och behöver knappast vila spelare inför returen mot Lech Poznan där de har en 4-1-ledning inför torsdagen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Atalanta har en bra chans att nå topp fyra igen

Gästande Atalanta har varit lite av och på under våren, men har fått en gratis inbjudan till topp fyra-striden då de båda Milano-klubbarna fortsätter att tappa poäng i ligaspelet. Atalanta kan därmed gå upp på samma poäng som Inter, bara två poäng bakom fjärdeplacerade Milan, ifall de vinner i Florens nu på måndag.

Formen har dock inte varit särskilt övertygande för Gian Piero Gasperinis manskap. De vann nyss två raka mot de formsvaga bottenklubbarna Empoli och Cremonese, men fick därefter gå lottlösa mot Bologna i den senaste omgången efter en 0-2-förlust hemma i Bergamo.

De saknar ett par viktiga kuggar i form av Teun Koopmeiners och Mario Pasalic inför måndagen och gäller faktiskt inte som favoriter mot det formstarka Fiorentina. Men frågan är om det inte borde bli en matchbild som passar Gasperini ganska bra, de trivs bra med att motståndarna för spelet och är en av få klubbar som gång på gång spelar bättre på bortaplan.

Fiorentina har dessutom matchats hårt då de slåss på tre fronter, även om de är skadefria. Men oddsen på den raka bortasegern är väldigt lockande för de 3.03 gånger pengarna som Coolbet erbjuder.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Atalanta vinner
Odds: 3.03
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, måndag 17 april
TV: 
Stream:  cmoresport logo