Speltips Fiorentina – Atalanta 17/9: Tufft test

Axel Sjödin Publicerat: 17 september 2023

Fiorentina välkomnar Atalanta till Stadio Artemio Franchi för ett spännande toppmöte i Serie A på söndag.

Fiorentina - Atalanta

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Den fina Serie A-helgen fortsätter även på söndag med ännu en intressant stormatch mellan Fiorentina och Atalanta. Det är i stort sett helt jämnt på 1X2-marknaden hos spelbolagen, och matchen kommer att bli ett rejält test för båda klubbarna.

La Viola såg riktigt pigga ut då de körde över Genoa med 4-1 i säsongspremiären, men sedan dess har det inte sett lika självklart ut. De satsade hårt på att ta sig in i Conference League-gruppspelet, men lyckades med nöd och näppe ta sig förbi Rapid Wien i ett dubbelmöte, samtidigt som de tappade en 2-0-ledning mot Lecce mellan de båda matcherna.

Precis innan landslagsuppehållet åkte de dessutom på en rejäl smäll borta mot Inter, där de blåsvartrandiga inte hade några som helst bekymmer med att städa av Fiorentina med 4-0. Inter ser förvisso väldigt starka ut i år, men Fiorentina har inte lyckats imponera under deras fyra senaste matcher och står på fyra poäng i tabellen inför omgången.

Matchen mot Atalanta kommer att vara väldigt viktig ifall de vill hålla sig kvar nära toppskiktet, men det märks trots allt att de har tappat ett par nyckelspelare sedan fjolårets lyckade säsong.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nyförvärven har kommit in bra i Atalanta

Atalanta har tagit två av tre segrar hittills, men lär vara bittra över missräkningen mot nykomlingen Frosinone. De studsade i alla fall tillbaka med en övertygande 3-0-seger hemma mot Monza i den förra omgången och lär vara taggade inför säsongens första riktiga test.

De stod för ett intressant sommarfönster, där bland annat Gianluca Scamacca och Charles De Ketelaere hämtades in efter svaga säsonger. Det är dock uppenbart två spelare med fin kvalitet, och de har båda lyckats skriva in sig i målprotokollet redan för Atalantas del. Scamacca stod för två mål i deras senaste seger mot Monza och kan nog bli en nyckelspelare i Gasperinis nya lag.

Både Atalanta och Fiorentina har gjort en del förändringar, men Atalanta ser ut att vara det lag som har kommit längre i arbetet mot att vara en färdig produkt. De har förvisso ofta haft bekymmer på bortaplan i Florens, men de bör ha goda chanser att plocka tre poäng på söndag i min mening. För 2.05 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi därmed på Atalanta med insatsen tillbaka vid oavgjort.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Atalanta – Draw no bet
Odds: 2.05
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:00, söndag 17 september
TV: 
Stream:  TV4 Play