Speltips Fiorentina – Genoa 17/1: Krisande bortalag

Martin Efvergren Publicerat: 17 januari 2022

Fiorentina är klara favoriter när man tar emot det krisande bottenlaget Genoa i Serie A. Matchen spelas måndagen den 17 januari 2022 med avspark kl 20:45.

Fiorentina – Genoa

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fiorentina kommer från en riktig holmgång borta mot Napoli i Coppa Italia i torsdags. För det blev en match som innehåll det mesta och där de lila till slut gick segrande med hela 5-2 efter förlängningsspel. Fiorentina spelade hela den andra halvleken med en man utvisad, men i förlängningen var det ombytta roller då Napoli åkt på två röda kort i slutskedet av ordinarie tid.

Vincenzo Italianos Fiorentina har en ganska bra höst bakom sig i Serie A, men det har bara blivit två poäng på de tre senaste ligamatcherna. I måndags föll man med hela 4-0 borta mot Torino och dessförinnan kryssade man mot både Sassuolo och Verona.

Fiorentina står därmed på 32 poäng efter 20 matcher och placerar sig strax under Europaplatserna i den haltande tabellen.

För Genoas del är läget betydligt sämre. De har bara skrapat ihop 12 poäng efter 21 spelade matcher och har bara vunnit en ligamatch på hela säsongen. Den segern kom i den tredje omgången borta mot Cagliari.

Efter bara två månader på tränarposten meddelas i lördags att Andriy Shevchenko får sparken. Laget leds nu tillfälligt av tidigare ungdomstränaren Abdoulay Konko.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett Genoa utan självförtroende

Genoa spelade också de i Coppa Italia i torsdags. Även deras möte borta mot AC Milan gick till förlängning där hemmalaget kunde avgöra matchen till slutresultatet 3-1.

Men en förlust mot Milan i cupen är inte Genoas största bekymmer just nu. Som det ser ut nu finns det inte mycket till ljus i tunneln och om ingen förändring snart sker är man på väg att åka ur. Andriy Shevchenko tog över rodret i november, men han fick inte Genoa att lyfta och nu är man alltså på jakt efter den här säsongens tredje tränarlösning.

I ligan föll man senast med 1-0 hemma mot bottenkonkurrenten Spezia. Dessförinnan hade man dock lyckats få med sig två raka kryss mot Atalanta och Sassuolo.

Fiorentina och Genoa möttes senast i den fjärde omgången då de senare kom från den enda seger man tagit i ligan den här säsongen. Fiorentina kunde emellertid vinna den matchen i Genoa med 2-1.

Fiorentina står som ganska klara favoriter inför den här matchen. Genoa är just nu ett lag utan självförtroende och jag har svårt att se vad som skulle tala för att man reser sig nu. Att Shevchenko har fått lämna tror jag inte ger någon omedelbar boost.

Det mesta talar till hemmalagets fördel och jag tror att man kommer att vinna den här matchen med viss marginal. Mitt spel blir därför Fiorentina -1 (asian handicap) till 1.67 gånger pengarna hos Expekt. På så vis får vi pengarna tillbaka om Fiorentina vinner med ett måls marginal och vinner om det blir med fler än ett måls marginal.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Fiorentina -1 (asian)
Odds: 1.67
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, måndag 17 januari 2022
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: