Speltips Fiorentina – Lazio 5/2: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 5 februari 2022

Fiorentina och Lazio står på samma poäng inför lördagskvällens möte i Serie A. Matchen spelas den 5 februari 2022 med avspark kl 20:45.

Fiorentina – Lazio

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fiorentina får nu klara sig utan sin anfallsstjärna Dusan Vlahovic som sålts till rivalen Juventus. Man har dock ersatt honom med både polacken Piatek och brassen Arthur Cabral som varit en pålitlig målskytt i Basel i ett par säsonger.

Frågan är nu om eller hur mycket man har tappat i slagstyrka. Man har emellertid gjort en fullt godkänd säsong så här långt och är i allra högsta grad med i kampen om en Europaplats. Efter 22 spelade matcher har Fiorentina tagit 36 poäng, vilket ger en sjunde plats i Serie A inför lördagens omgång.

I den senaste omgången, för knappa två veckor sedan, spelade man 1-1 mot Cagliari. Där fick man Odriozola utvisad i den 64:e minuten men visade moral då man kvitterade till slutresultatet med kvarten kvar av matchen.

Lazio har, precis som Fiorentina, tagit 36 poäng men har en match mer spelad. Maurizio Sarri har inte riktigt fått Lazio lyfta, framförallt har är det jämnheten i prestationerna som saknats.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två av Serie A:s målgladaste lag

Förväntningarna på Lazio är högre än vad de är på Fiorentina och den nuvarande åttondeplaceringen lär man inte var speciellt nöjda med. Offensivt får man dock säga att man har levererat på en hög nivå. Med sina 46 mål på 23 matcher är man tredje bäst i Serie A. Samtidigt har man släppt in hela 39 mål.

Det är med andra tydligt att det är defensiven som är Lazios akilleshäl. De är det målgladaste laget i serien och därför var det något oväntat att deras senaste match hemma mot målglada Atalanta slutade 0-0. Dessförinnan hade man emellertid hållit nollan i två raka matcher mot Salernitana i ligan och Udinese i cupen.

Fiorentina och Lazio har alltså tagit lika många poäng och förutsättningarna inför det här mötet är jämna. Fiorentina gäller som knappa favoriter hos spelbolagen där en rakt etta ges till ett odds omkring 2.38.

Lazio och Fiorentina möttes senast i den tionde omgången av Serie A i slutet av oktober. Den matchen i Rom slutade 1-0 till hemmalaget.

Det mötet blev alltså målsnålt och Lazio har hållit nollan i tre raka matcher. Samtidigt är de Serie A:s målgladaste lag med ett snitt på 3.70 gjorda/insläppta mål per match. Fiorentina är femma i den statistiken med ett snitt på 3.23 mål per match.

Fiorentina vann med 6-0 i sin senaste hemmamatch mot Genoa. Sedan dess har man tappat Vlahovic och lär nu ställas på svårare prov. Lazios målsnålare matcher på sistone till trots tror jag på en öppen matchbild där båda lagen kommer vara framåtlutade. Mitt spel blir därför att det kommer göras över 2.5 mål totalt till 1.71 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.71
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, lördag 5 februari 2022
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: