Speltips Fiorentina – Sampdoria 2/10: Klasskillnad

Simon Pålsson Publicerat: 2 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Sampdoria kan få det tufft borta mot Fiorentina i fredagens heta möte i Serie A den 2 oktober 2020, och vi rekar såklart med odds på förhand.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Fredagsmatch i den italienska fotbollen, och för den som älskar Serie A är det bara att slå sig ner i tv-soffan för att se ett potentiellt ångestmöte. Albin Ekdal står på ena sidan, och Franck Ribery står på den andra. Det känns som att det är klar fördel för hemmalaget så här på förhand.

Sampdoria hade det tufft redan förra säsongen och såg ett tag ut att vara på väg ner i seriesystemet, och tappa sin status som Serie A-lag. Det vore en ordentlig käftsmäll för en klassisk klubb dom många ser som synonym med Serie A, och som många anser bör ligga i högstaligan.

Inför den här säsongen har man därför haft lite press på sig att försöka utveckla sitt spel, och hitta en annan stabilitet. När man har en viss Claudio Ranieri på tränarbänken brukar det vara ett par av sakerna som kommer för givet, och det är en tränare som många experter anser att det är omöjligt att åka ut med.

Men med det sagt måste man oroa sig lite för den inledning på säsongen som Sampdoria trots allt haft. När vi nu står inför den tredje omgången, då man dessutom ska spela en tuff bortamatch mot ett Fiorentina som ser vassa ut, står man fortsatt på noll poäng och två förluster.

Att Sampdoria föll i premiären mot Juventus får man väl helt enkelt ta och leva med. Det är ingenting att anklaga laget för, och då fick vi inte minst se Cristiano Ronaldo och Dejan Kulusevski briljera ihop. Men att man nu föll hemma mot Benevento (!) och därmed inkasserade en ny nollpoängare oroar desto mer.

Sampdoria får det tufft

Det finns inte heller någonting i förra säsongens resultat mot just Fiorentina som kan bygga någon form av hopp för Sampdoria inför fredagens avspark. Förra säsongen föll Sampdoria med hela 1-5 hemma mot Fiorentina i februari månad, och förlorade dessutom borta med 2-1 i början på säsongen.

Senast Sampdoria vann mot Fiorentina är i januari månad 2018, och kanske är det lite för mycket begärt att det ska ske nu. Men för att inte säsongsinledningen verkligen ska få varningsklockorna att ringa behöver Sampdoria nog ta poäng här.

Men det blir inte lätt. Fiorentina är ett väldigt bra fotbollslag, och senast mot Inter tog man sånär poäng trots bortaplan. Dessutom har man en 1-0-vinst med sig från premiären mot Torino. Det finns mycket att peka på som ser bra ut, men inte minst Franck Ribery är och förblir ett utropstecken för laget. Vilken spelare det där är!

Fiorentina vinner spelas till 1,74 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Fiorentina vinner
Odds: 1,74
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45, fredag 2 oktober 2020
TV:  cmoreplay logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: