Speltips Fiorentina – Spezia 19/2: Formen avgör

Simon Pålsson Publicerat: 19 februari 2021

Fiorentina har en tung säsong bakom sig och gäller nu som lite väl stora favoriter hemma mot Spezia i italienska Serie A den 19 februari 2021.

Fiorentina - Spezia

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Om man bara slänger en snabb blick på fredagens möte mellan Fiorentina och Spezia i italienska Serie A är det självklart att man håller hemmalaget som klara favoriter, då egentligen bara baserat på klubbnamnet och den historia som det för med sig.

Spezia har i egenskap av nykomlingar varit ett nederlagstippat lag från början, och i perioder har det verkligen känts rätt att behandla laget som det. Men i perioder har man också visat prov på fantastiska resultat och insatser.

Det är precis den typen av trend som vi ser nu på slutet, när Spezia kommer till det här mötet efter två raka vinster mot topplag i Serie A. Senast var det AC Milan som strippades ner totalt, där Spezia inte bara var det bästa spelmässiga laget, utan också vann med 2-0.

Det var inte det minsta orättvist den gången, och inte heller när man i matchen dessförinnan slog Sassuolo med bekväma 2-1 på bortaplan. Det är med andra ord ett lag som har hittat formen på slutet, efter tre raka förluster (också mot svåra lag, samt Udinese) innan.

Om det inte vore för att man är ganska ojämna hade man förmodligen legat högre upp, men den senare del av säsongen som man har haft imponerar. Tre av lagets sex senaste vinster har kommit sista månaden. Det imponerar.

Fiorentina skrämmer ingen

Samtidigt har vi ett Fiorentina som verkligen inte skrämmer någon och som på 22 omgångar fortfarande bara har mäktat med fem vinster. Det var knappast vad man hade för förväntningar inför den här säsongen.

Fiorentina har ett spännande lag med Franck Ribery som står stjärna, men låt oss konstatera att Chiesa har blivit lite väl saknad. Det är en spelare som man inte ens har varit nära att kunna ersätta den här säsongen.

Nu kommer man från två raka förluster och trots att man är favoriter hemma mot Spezia kan jag inte se hur man ska ta sig an den här matchen med den respekt som krävs. Fiorentina har haft en tydlig trend av svaga insatser mot lag på nedre halvan hela säsongen. Som att motivationen då är ett problem.

Spezia +0,5 (samma spel som X2) spelas till 1,90 gånger smeten hos bet365.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1 250 spelkrediter!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

 

Speltips:

Speltips: Spezia +0,5
Odds: 1,90
Bolag: bet365
Spelstopp: 18:30, fredag 19 februari 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo