Speltips Genoa – Milan 1/12: Formsvaga lag

Martin Efvergren Publicerat: 1 december 2021

Det är två formsvaga lag som ställs mot varandra när bottenlaget Genoa tar emot topplaget AC Milan i Serie A. Matchen spelas onsdagen den 1 december 2021 med avspark kl 20.45.

Genoa – Milan

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Läget är pressat i Genoa som kommer till den här matchen med elva raka matcher utan vinst bakom sig. Visserligen har man lyckats ta poäng i sju av dessa matcher men det har inte lyft dem från bottenskiktet. Inför den 15:e omgången har man tagit 10 poäng och ligger under nedflyttningsstrecket.

Det har blivit många oavgjorda matcher för Genoa på sistone och söndagens bortamöte mot Udinese slutade mållöst. Det var Andriy Shevchenkos andra match som huvudtränare då han tog över efter sparkade Davide Ballardini inför hemmamötet mot Roma dessförinnan. I den matchen föll man med 2-0 efter två sena Roma-mål.

Formen är inte heller på topp hos AC Milan men totalt sett har man förstås gjort en stark säsongsinledning. Fram till mötet mot Fiorentina borta i den näst senaste omgången av Serie A var man obesegrade. Där föll man dock med 4-3 och i helgen åkte man på en ny förlust hemma mot Sassuolo med 3-1.

Däremellan tog man visserligen en stark bortaseger mot Atletico Madrid i Champions League men är ändå tydligt att man har tappat lite momentum på sistone.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett ihåligt Milan

Tränarbytet i Genoa har inte givit någon omedelbar positiv effekt och frågan är om Shevchenko är rätt man för att vända den negativa spiral man hamnat i. På klubblagsnivå har han inga större erfarenhet som tränare men han har lär vara extra sugen på att prestera när han nu ställs mot sin forna klubb AC Milan.

Han får dock göra det utan sitt främsta offensiva hot Mattia Destro som är skadad. Därtill finns Makismovic, Criscito och Caicedo på skadelistan. Samtidigt får Milan klara sig utan sin mittbacken Romagnoli som utvisades senast. På Milans skadelista finns Giroud, Rebic, Calabria och Castillejo.

Serietvåan Milan står naturligtvis som favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett spel på att bortalaget vinner ges till ett odds omkring 1.62.

Ser vi till de senaste säsongernas möten mellan de här lagen så har det varit jämnt och relativt målrikt. Milan vann senast med 2-1 hemma medan förra säsongens första möte i Genoa slutade 2-2. Säsongen dessförinnan vann de var sin match med 2-1.

För ett Milan som förlorat sina två senaste ligamatcher är det positivt att man nu får ta sig an en motståndare som har klart mycket värre problem. Samtidigt gör Milans dipp den senaste tiden att jag inte riktigt kan lita på dem här.

Försvarsmässigt har det sett väldigt ihåligt ut mot både Fiorentina och Sassuolo senast. I dessa matcher släppte man in fyra samt tre mål och totalt har man släppt in 18 på 14 matcher. Det är ganska mycket för ett lag som bara förlorat två matcher.

Genoa har kryssat alldeles för många matcher och på hemmaplan mot ett Milan som inte är på topp måste man försöka gå för det. Sammantaget gör detta att jag tro på en ganska öppen matchbild och att båda lagen kommer göra mål. Det spelas till 1.80 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.80
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:45, onsdag 1 december 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: