Speltips Genoa – Roma 28/9: Pressade gäster

Axel Sjödin Publicerat: 27 september 2023

Serie A är i full fart med en mitt i veckan-omgång där Genoa välkomnar Roma till Stadio Luigi Ferraris på torsdagskvällen.

Genoa - Roma

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter fem spelade omgångar så ligger Roma bara en poäng före nykomlingen Genoa i tabellen. Det har varit en tuff säsongsinledning för Romklubben som bara har vunnit en av sina fem inledande matcher. Detsamma gäller för Genoa som intressant nog bara har lyckats plocka poäng mot storlag såhär långt.

Roma såg ut att gå mot en viktig trepoängare i helgen då de ledde med 1-0 borta mot Torino, men hemmalagets nyförvärv Duván Zapata lyckades kvittera sent och räddade en välförtjänt poäng. Det var en riktigt chansfattig match i Turin, vilket stod i stark kontrast till Romas överkörning av Empoli med 7-0 i omgången dessförinnan.

I de kommande tre omgångarna möter Roma samtliga tre nykomlingar till årets upplaga av Serie A, och detta får ses som en räddningsplanka för att kunna slå sig in i toppskiktet igen. Pressen ökar på den populäre José Mourinho, som förmodligen inte har råd att missa topp fyra ännu en säsong.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Genoa har inga problem med att ställa sig lågt

Hemmalaget har haft en godkänd poängskörd såhär långt, men har anmärkningsvärt nog bara lyckats plocka poäng mot Lazio och Napoli än så länge. Efter deras inledande storförlust mot Fiorentina har försvaret sett betydligt bättre ut, och de har definitivt en del spets framåt med Mateo Retegui i anfallet.

Genoa bör ha tillräckligt mycket kvalitet för att hålla sig kvar i Serie A, även om det är ett litet hopplock av flera rutinerade spelare som har flugit runt mellan klubbar under senare år. De har varit ganska svåra att få hål på, vilket är lite oroväckande för Romas del då Mourinho knappast har gjort sig känd för att kunna luckra upp lågt stående försvar.

Med Romas nuvarande form ska man absolut inte utesluta att Genoa kan få med sig en poäng här, men gästerna är självfallet favoriter hos spelbolagen och har ett bra facit mot Genoa under senare år. Det är i precis sådana här matcher där den individuella briljansen från spelare som Paulo Dybala kan bli avgörande, men vi förväntar oss knappast något målkalas oavsett hur det går på 1X2-marknaden. Vi spelar därmed på ett “båda lagen gör mål – nej”-spel för 1.75 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Nej
Odds: 1.75
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, torsdag 28 september
TV: 
Stream:  TV4 Play