Speltips Hellas Verona – Fiorentina 27/2: Zaffaroni-effekten

Axel Sjödin Publicerat: 27 februari 2023

Hellas Verona ställs mot Fiorentina i ett vänskapligt möte från den nedre tabellhalvan under måndagskvällen.

Hellas Verona - Fiorentina

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Detta är en match med vänskapliga band mellan de båda supportergrupperna sedan decennier tillbaka, men på måndag så är det väldigt viktiga poäng som står på spel på plan. Även om Fiorentina har en ganska behaglig buffert på åtta poäng ned till Hellas Verona under strecket så kan de, med sin nuvarande form, kanske bli indragna i en bottenstrid. Verona har i sin tur börjat hitta formen och har klättrat mycket sedan årsskiftet.

Sedan Marco Zaffaroni tog över tränaruppdraget i Hellas så har det sett väldigt mycket bättre ut för Verona-klubben. Hösten var rent ut sagt katastrofal och de såg länge ut att styra stegen rakt mot Serie B, men de har lyckats knappa in sex poäng på Spezia ovanför strecket under de senaste veckorna och lär lyckas hålla sig kvar ifall de håller i den här formen.

De har nu bara två poäng upp till säker mark och med tanke på hur bra de har presterat på Stadio Bentegodi så är det nog många som vågar hoppas på att de kanske lyckas ta sig över strecket redan på måndag.

I den senaste omgången så åkte de på en 0-1-förlust borta mot Roma, men det var trots allt en ganska tät match och de ger även topplagen en helt annan match nu än vad de gjorde för ett halvår sedan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fiorentina har varit mycket bättre i Europa än i ligan

Gästande Fiorentina har det inte alls gått lika bra för under senare tid. De har bara vunnit en av sina åtta ligamatcher sedan årsskiftet och har börjat halka nedåt i tabellen så smått. Ännu finns det ingen orsak till panik, men skulle de förlora på Bentegodi så har de, i bästa fall, bara fyra poäng ned till strecket.

Med tanke på hur sällan Fiorentina har haft chansen att ta del av spel ute i Europa så är det inte så konstigt att fokus ligger på Conference League, men det kan skifta ifall de nu skulle riskera nedflyttning. I utslagsrundan mot Braga så såg de i alla fall mycket bra ut och vann båda matcherna i dubbelmötet med 7-2 i sammanlagt resultat.

Både Luka Jovic och Arthur Cabral fick komma igång med målskyttet mot portugiserna och det gav kanske lite ökat självförtroende inför ligaspelet framöver. Nu väntar turkiska Sivasspor härnäst, men först har de råd att fokusera helt och hållet på måndagens match.

Hellas Verona är som sagt svårslagna på Bentegodi och gemensamt för samtliga åtta matcher i år har varit att det inte har överstigit 2,5 mål vid något tillfälle. Dubbelchans 1X kombinerat med under 3,5 mål känns därmed som ett väldigt fint spel för 2.00 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & under 3,5 mål
Odds: 2.00
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 18:30, måndag 27 februari
TV: 
Stream:  cmoresport logo