Speltips inför AC Milan – Napoli 23/11: Laddat krismöte

Martin Efvergren Publicerat: 23 november 2019

Krisstämpeln på Milan är sen gammalt medan Napoli ser ut att vara på väg in i ett djupare ras. Mycket talar för en tight drabbning där underdogen Milan, trots allt, måste bedömas ha det mer gynnsamma utgångsläget.

Annons:

Annons: GRATIS STREAM! Se matchen utan kostnad hos spelbolaget Unibet, som ni via denna länk får 500% extra upp till 500 kronor i välkomstbonus hos. 

Trots ännu ett tränarbyte fortsätter AC Milans kräftgång. Stefano Pioli tog över rodret för en dryg månad sedan och resultatmässigt har det ännu inte givit någon positiv effekt.

Pioli har skrapat ihop 4 poäng på sina 5 matcher och laget innehar en 14:e plats i ligan efter 12 spelade omgångar. Innan landslagsuppehållet svarade man dock för en av sina bättre insatser den här säsongen då man gav Juventus en rejäl fight i en match som, trots det, slutade med en 1-0-förlust.

Om Milans problem har varit konstanta under en längre tid så är krisstämpeln mer färsk i fallet Napoli. Efter en klart godkänd inledning på säsongen så har interna stridigheter och svaga resultat gått hand i hand den senaste månaden.

Till det här mötet kommer man med 5 raka matcher utan vinst. Visserligen har man kryssat 4 och endast förlorat en av dessa matcher, men tydligt är att saker och ting inte stämmer.

Efter 1-1-matchen mot Salzburg i Champions League beordrade ägare Aurelio De Laurentiis att spelarna skulle åka på träningsläger – vilket spelarna vägrade. De Laurentiis svarade med att hota stämma hela truppen för kontraktsbrott.

Samtidigt är Carlo Ancelottis ställning kraftigt ifrågasatt och summa summarum kan vi konstatera att läget i Napoli är långt ifrån harmoniskt.

Senast fick man bara med sig 0-0 ifrån hemmamötet mot Genoa och man blev högljutt av sin hemmapublik.

På skadelistan hos Napoli finns, i skrivande stund, Manolas, Rui, Allan och Ghoulam. Hos hemmalaget lär sannolikt Castillejo och Musacchio saknas.

Annons:

Gynnsamt läge för Milan

Det krisladdade läget hos både lagen gör det här mötet extra intressant för oss utomstående betraktare.

Napoli är sjua i tabellen med 19 poäng och Milan är 6 poäng efter på en 14:e plats. Napoli är också favoriter enligt oddssättarna, men det finns ändå en del som talar för att det här är ett ganska gynnsamt läge för Milan.

Lagets insats mot Juventus senast var ett steg i rätt riktning och nu har Pioli haft ytterligare en träningsvecka att nöta in sina idéer.

Fortfarande har man förstås en hel del problem och svagheter, inte minst vad gäller målskyttet. Totalt har man endast gjort 11 mål på 12 matcher.

Framförallt så är man, mentalt, i ett läge där man någonstans har accepterat att man är där man är, medan Napolis precis har gått in i ett potentiellt ras.

Precis som för Milan har även Napolis, tidigare så bländande offensiv, börjat hacka och i 4 av de 5 senaste matcherna har man kryssat. Detta gör att ett underspel lockar och att ett oavgjort resultat ligger nära till hands i det här mötet.

Förutsättningarna ger dock att det är viss fördel hemmalaget. Milan ser ut att vara på väg uppåt medan Napoli befinner sig längre ifrån en positiv vändpunkt. Därför finner jag mest spelvärde i att Milan vinner eller oavgjort, vilket spelas till 1.71 gånger insatsen hos Paf.

Annons:
  Rygga spelet hos Paf – Få 100 kronor omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: AC Milan +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,71
Bolag: Paf
Spelstopp: 18:00, lördag 23/11
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons:

Annons: