Speltips inför AIK – Kalmar FF 9/3: Gruppseger i potten

Simon Pålsson Publicerat: 9 mars 2020

Spelbolagen har AIK som stor favorit inför den sista omgången i Svenska Cupen mot Kalmar FF, men vi tror det blir tufft den 9 mars 2020.

  Spela vårt speltips hos Bethard – regga dig här!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Svenska Cupen har de senaste åren varit en stor succé och det är tydligt att det nya upplägget (som inte är så nytt längre) verkligen har passat som handen i handsken för många parter. Supportrarna är i för sig inte fullt så pigga på att leta sig till arenorna, men i övrigt finns det ingenting att anmärka på.

AIK gick ut med att man skulle ta cupspelet på stort allvar i år, inte minst för att kunna ta sig till Europa League-kval den vägen. Men så här långt kan man ställa sig frågande till om man verkligen steppat upp enligt plan. Det känns inte som att så är fallet.

Rikard Norling försöker hur som helst stuva om i lagets sätt att spela den här säsongen och det är processer som alltid tar tid. Det får man nog ta och ha respekt för, men för självbildens skull behöver man nu göra en bra insats mot Kalmar FF för att oron inte ska sprida sig.

Märk väl att Kalmar FF toppar gruppen efter två spelade omgångar, med full pott och sex poäng. Det innebär i praktiken att det räcker med kryss för att vinna gruppen. Om man dessutom vinner mot AIK kommer man att sluta som en av de bästa gruppettorna och få spela på hemmaplan i kvartsfinalen nästa helg. Det är en stor fördel.
Annons:

En tät historia

AIK var riktigt illa ut i den första omgången mot Jönköpings Södra, men kunde till slut få med sig en poäng efter två mål inom loppet av en minut i slutet av matchen. Det gör att man nu har totalt fyra poäng efter uddamålsvinst mot Örgryte IS också, men spelmässigt är det många frågetecken fortfarande.

Därför kommer vi inte att slå oss in på det spår som spelbolagen har trampat upp inför matchen – där det är hemmalaget som gäller som enorm favorit.

När man spelar på hemmaplan, även om det inte är hemmaplan i den bemärkelsen, är man alltid favoriter och det får man leva med. Men som spelet har sett ut hittills känns det inte det minsta rimligt. Kalmar FF vill nog väldigt gärna få med sig en poäng – minst – också för att ta sig vidare. Det vore en drömstart på säsongen.

X (oavgjort) spelas därför till 3,50 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds: 3,50
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00, måndag 9/3
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 
Annons:


Annons: