Speltips inför AS Roma – Bologna 18/2: Svenskmöte i Italien

Simon Pålsson Publicerat: 18 februari 2019

Svenskarna kunde ha hamnat i fokus, men risken är att det inte blir så inför måndagens möte mellan AS Roma och Bologna i Serie A-fotbollen.

Annons:

Det vankas alltså ett möte mellan två svenska spelare – båda med rötterna i Malmö FF – på måndagskvällen. Då tar AS Roma sig an Bologna i den italienska huvudstaden. Således tar Robin Olsen också emot Mattias Svanberg. Spännande.

I lagens respektive senaste matcher fanns ingen av svenskarna med på planen utan spenderade hela matchen på bänken. Det kanske betyder att ingen av spelarna gör minuter här heller. Å andra sidan kan det vara ett kittlande möte ändå.

Formen är svag i båda läger, men hos gästerna anas en lite positiv trend sedan tränarbytet. Filippo Inzaghi har fått lämna och redan nu märks en effekt. Med det sagt kan det ha att göra med en klassisk kortsiktig effekt.

AS Roma vann i Champions League – 2-1 hemma mot FC Porto – efter en bra andra halvlek. Det gör att laget har lite vind i sin segel nu. På det hela taget är formen dock direkt svag. Det sprudlar inte direkt om hemmalaget just nu, speciellt inte i offensiven.

Givet underspel

Efter att ha haft stora problem med skador i flera matcher är det nu ett klart bättre skadeläge som gäller för hemmalaget. Patrik Schick är den enda som ser ut att missa måndagens match. Robin Olsen är tillbaka i fullt slag och borde få chansen mellan stolparna igen.

Bologna har Lyanco och Riccardo Orsolini på sin skadelista. Det gör att Sinisa Mihajlovic troligen formerar en liknande startelva som senast då det sett klart bättre ut sedan han tog över. Men frågan är om inte den kortsiktiga effekten av ett tränarbyte snart är på väg att dö ut? Klart är i alla fall att Mattias Svanberg fått sparsamt med speltid hittills under sin nye huvudtränare. Förhoppningsvis ändras det på måndagskvällen. Räkna med att den svenske talangen är sugen på att visa vad han går för på Stadio Olimpico.

Bologna har visserligen bara vunnit en (!) av sina 16 senaste matcher i ligan, men tack vare många oavgjorda resultat ligger laget trots allt på ett sådant tabelläge att det går att ta sig upp till säker mark efter den här matchen. Räkna dock med att laget går för att hålla ner siffrorna och den vägen försöka få med sig en poäng. AS Romas lätt risiga form talar för att det är möjligt.

Under 3 mål (asian handicap) spelas till 1,82 gånger insatsen hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt tre mål.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 3 mål (asian handicap)
Odds:  1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:30, måndag 18/2
TV:   strive logo
Stream:   strive logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.