Speltips inför AS Roma – Empoli 11/3: Tränareffekt?

Simon Pålsson Publicerat: 11 mars 2019

Claudio Ranieri gör sin första match som ny manager för AS Roma och lär sätta sin prägel direkt hemma mot Empoli i Serie A, måndagen den 11 mars.

Annons:

AS Roma åkte tungt ur Champions League i veckan efter att ha förlorat mot FC Porto i förlängning. Det var en ordentlig missräkning, inte minst sett till det faktum att laget alltså lottades mot det som kanske var det mest överkomliga motståndet av samtliga åttondelsfinalslag. Ett underbetyg.

Den så hårt kritiserade tränaren Eusebio Di Francesco fick väntat nog också lämna uppdraget som tränare för AS Roma dagen därpå och in kommer legendaren Claudio Ranieri, som nyligen fått sparken från Fulham. Här räknar vi med att den nye tränaren adderar en hel del ny energi. Det brukar vara så och inte minst Claudio Ranieri är känd för just den saken.

Empoli är fast i botten och har bara en poäng ner till en nedflyttningsplats, där Bologna nu ser allt starkare ut och kommer närmare under sin nye tränare. Samtidigt har AS Roma väldigt mycket att spela för då en ny Champions League-plats fortfarande är inom räckhåll. Då krävs dock tre poäng i den här typen av matcher.

Rakt italienskt spel

AS Roma har verkligen inte bästa möjliga lag att tillgå i den här matchen, någonting som kan oroa lite på förhand. Edin Dzeko, Aleksandar Kolarov och Federico Fazio är nämligen samtliga avstängda i den här matchen. Det återstår att se hur det här påverkar lagets slagkraft, men att möta bottenlaget Empoli med den här truppen ska ändå vara överkomligt. Det måste sägas. Genzic Ünder är också otillgänglig, men på grund av skada.

Luca Antonelli och Levan Mchedilidze är båda skadade för gästerna där bredden minsann inte är lika vass som hos AS Roma. Med det sagt lär Giuseppe Iachini formera samma startelva som senast då trenden sista veckorna ändå varit lite, lite bättre. Eller tar vi i nu? Det råder ingen tvekan om att Empoli är ett lag som hör hemma i botten. Det ska sägas.

Här tror vi att tränarbytet får en direkt effekt. Claudio Ranieri är känd för att sätta sin prägel tidigt och addera bra med energi till sina nya lag. Det gjorde han med Fulham så sent som för ett par månader sedan.

AS Roma att vinna spelas till 1,62 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kronor omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  AS Roma vinner
Odds:  1,62 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  20:30, måndag 11/3
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   strive logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.