Speltips inför Atalanta – Fiorentina 22/8: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 21 september 2019

Förutsättningarna för fin fotbollsunderhållning är goda då Atalanta tar emot Fiorentina. Mycket talar för en målrik tillställning men vi finner mest spelvärde i tron på att hemmalaget går segrande.

Annons:

Förra säsongens succélag Atalanta, som överraskande slutade trea och gjorde flest mål av samtliga lag i hela Serie A, har blandat och gett under inledningen av den här säsongen.

Sin vana trogen gör man fortsatt många mål men det har också läckt en hel del bakåt. Inte minst när man i onsdags åkte på en rejäl 4-0-smäll borta mot Dinamo Zagreb i Champions League-gruppspelets första omgång.

I ligan inledde man med att besegra SPAL med 3-2 borta. Därefter föll man med samma siffror hemma mot Torino och i senaste ligamatchen vann man med 2-1 borta mot Genoa.

Därmed har man tagit sex poäng efter tre omgångar. För Fiorentinas del har starten varit poängmässigt sämre då man står på en poäng så här långt.

I premiären föll man med 4-3 hemma mot Napoli och därefter blev det återigen förlust med 2-1 borta mot Genoa. I lördags svarade man dock för en fin insats då man spelade 0-0 hemma mot Juventus.

Annons:

Atalanta höjer sig efter CL-debaclet

Fiorentina slutade på 16:e plats förra säsongen och har till den här säsongen satsat på rutinerade och etablerade namn som Franck Ribery och Kevin Prince Boateng.

Det har, än så länge, inte slagit så väl ut men senaste insatsen mot Juventus var ett steg i rätt riktning. Spelmässigt var man minst lika bra som Juve och med ett intensivt presspel lyckades man detronisera deras offensiv.

Atalanta får nu pröva på hur det är att kombinera Champions League och ligaspel. 4-0-förlusten borta mot Dinamo Zagreb i onsdags var en indikation att man inte är en klubb som är van vid att spela europeisk cup-fotboll på den högsta nivån.

Nu är man en erfarenhet rikare och det finns ingen anledning att tvivla på den offensiva fotboll som Gian Piero Gasperini så skickligt och med små medel har etablerat.

Det mesta talar för att Atalanta är det bättre laget av dessa två och att man ordentligt revanschsugna efter förlusten i veckan.

Att det kommer bli många mål i den här matchen är ingen högoddsare. Oddsen för det är faktiskt så pass låga att de inte känns spelvärda.

Istället finner jag en stark tro på att Atalanta kommer att vinna den här matchen och det spelas till fina 2.06 gånger insatsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Atalanta vinner, rak etta
Odds: 2,07 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:00, söndag 22/9
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: