Speltips inför Atalanta – Lazio 15/5: Italiensk cupfinal!

Spelbloggare Publicerat: 14 maj 2019

Det nalkas final i Coppa Italia mellan Atalanta och Lazio, som ställs mot varandra på de senare nämndas hemmaarena i Stadio Olimpico. Den stora titelmatchen är analyserad på djupet och ett mycket lockande speltips identifierat. Här tas även startelvor, odds och allt inför matchen del av.

Annons:

Stora cuptiteln. En som skulle kunna bli historisk för Atalanta, den första sedan spelåret 1962/62, och en som för Lazios del skulle säkra Europaspel. Heller är det inte kört via Serie A, men fortsatt pressat.

Trots att Lazio drar fördelen av att spela matchen på deras hemmaarena ser oddssättarna detta som helt femtio-femtio, med mindre skillnader åt olika håll hos diverse bookies. Och man kan förstå varför.

Atalanta är i alldeles suverän form och det så urstarka kalenderåret 2019 innebär att det med största sannolikhet kommer bli Champions League-spel för deras del. De har vunnit fem raka matcher, däribland borta över såväl Napoli som just Lazio. Förluster har helt undvikits på 13 tillställningar. Toppform.

Någon toppform är däremot inte Lazio i, som de blandar i prestationer och resultat; stabiliteten förlorad. Åtminstone visades framfötterna upp i den cupsemifinalrunda som tog dem hit; en 1-0-vinst borta över AC Milan sedan 0-0 på hemmaplan månaderna dessförinnan.

Formstarkt Atalanta

Två normalt starka lag. Ett Atalanta i betydligt bättre form, men ett Lazio som i praktiken spelar på hemmaplan. Runt femtio-femtio känns därför som en helt rimlig analys från spelbolagen och dess oddssättare. Spelvärdet hittas istället på andra marknader.

Vårt huvudspår blir målen – en vara som det borde kunna bli en hel del av. Blir det en minnesvärd cupfinal i Rom?

Med hemmaplansfördelen ska Lazio försöka vara den spelförande parten, den mer påtryckande och jagande. Precis som de var när Atalanta kom på besök i Serie A häromveckan.

Mycket boll hade de emellertid och fick även in ett 1-0-mål redan efter tre minuters speltid, men därefter hade de det svårt att hantera de kvicka och formstarka bortaspelarna; matchen tappades till slut till 1-3. Vad vi försöker slå fast med det är att Atalanta ska kunna ställa till med stora problem för Lazio, ja, på nytt.

Tre raka matcher har innehållit minst tre mål för Lazio och för Atalanta har fyra av deras fem senaste dito. Ännu en målfest att vänta, i en spännande final som denna? 2-2 efter 90 minuters speltid, månne?

Hos Betfair Sportsbook får vi 1,87 gånger pengarna för att 2,5-målslinan ska klivas över och det värderar vi vara av tydligt värde.

Annons:
  Testa Betfair Spelbörs – Få ett riskfritt spel på 450 kr, helt omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller. 

Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair Sportsbook
Spelstopp: 20:45, onsdag 15/5
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

 

Statistik, jämför lagen:

   

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.