Speltips inför Atalanta – Roma 15/2: Går emot trenden

Spelbloggare Publicerat: 15 februari 2020

Det italienska toppmötet mellan Atalanta och AS Roma ser för många ut som en solklar målfest på förhand, men kanske blir risktagandet av respekten för varandras offensiv något mindre än normalt?

  Spela under 3,5 mål till oddset 1,80 hos bet365!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Nummer fyra mot nummer fem. Atalanta i Champions League-området och Roma i Europa League-ditot. Glappet dem emellan, på tre poäng. En match av största möjliga betydelse. Mellan två lag vars formkurvor pekar åt helt olika håll, men där det egentligen skulle kunna sluta hur som helst.

Torino – Atalanta: 0-7
Atalanta – Genoa: 2-2
Fiorentina – Atalanta: 1-2

Juventus – Roma: 3-1
Roma – Lazio: 1-1
Sassuolo – Roma: 4-2
Roma – Bologna: 2-3

Vitt skilda världar för närvarande, med andra ord. Ett Atalanta som stormar framåt, befäst deras position i toppen av Serie A och som till nästa vecka väntar ett efterlängtat Champions League-slutspel.

Och ett Roma som tappat mark i Serie A och som under samma period, via förlusten mot Juventus, åkt ur Coppa Italia.

Den gemensamma faktorn? Att det landat i målrika matcher. Offensiva styrkan och defensiva svagheter. Gällande Atalanta är det extra anmärkningsvärt; efter 23 omgångar står målskillnaden i 61-31 – ett snitt om fyra baljor totalt per match. Klart, utan konkurrens, flest i hela serien.

Medan Atalanta rapporteras ha hela truppen intakt, saknar Roma skadekvartetten bestående av Nicoló Zaniolo, Davide Zappacosta, Amadou Diawara samt Antonio Mirante.

Annons:

Underspel

Om man ser till siffrorna och lagens styrkor respektive svagheter – då det mesta för en målrik batalj. Men det kan samtidigt vara lätt att luras av detta, att blint se till statistiken, och det menar vi fallet har blivit bland marknaden och oddssättarna hos spelbolagen.

När den målrika trenden är så pass uppenbar och med ett Roma som med all säkerhet har den fullaste respekten för de brutala anfallskvalitéer som Atalanta besitter – visst kan vi räkna med att de drar på säkerhetsselen i större mån än de brukar, i en annan typ av serielunksfajt?

Det omvända mötet med detta bjöd exempelvis bara på två mål, vilka båda kom från Atalanta.

Under 3,5 mål totalt spelas till oddset 1,80 hos Bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365 – Få upp till 1 000 kr i spelkrediter!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål totalt
Odds: 1,80
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:45, lördag 15/2
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

Annons:


Annons: