Speltips inför Cagliari – Lazio 16/12: Tung toppmatch

Spelbloggare Publicerat: 16 december 2019

Årets utropstecken, fantastiskt formstarka Cagliari, tar under måndagskvällen emot toppkonkurrenten Lazio på Sardegna Arena och förhoppningen är att slå till med en skräll. Lyckas? Vi har svaret och speltipset!

Annons:

De förlorade årets två inledande seriematcher. Därefter? Inte en enda torsk, varken i Serie A eller Coppa Italia. Sammantaget 14 förlustfria matcher, en femteplats och 8-5-2 i resultatraden. Vid händelse av en trea ikväll kliver Cagliari upp en plats i tabellen, till Champions League-området.

Ja, man kan omöjligen ifrågasätta att Cagliari är årets stora utropstecken i Serie A – snarare tippade i botten, för att nu vara uppe och tampas i den absoluta toppen. Frågan är huruvida de kan hålla standarden uppe eller ej. Onekligen ser det ljust ut. Anfallsspelet flödar – ett snitt på över två mål per match. De fina resultaten radas upp.

Här väntar ett äkta toppmöte, mot tredjeplacerade Lazio. Gästerna har känn på toppen och skulle eventuellt till och med kunna ta sig in i striden om Scudetton, jämsides Inter samt Juventus. Gäller då är dock att verkligen hålla formen uppe – och varför inte starta med en trea här ikväll?

Seriespelet har det funnits oerhört många positiva delar i och resultaten varit starka. Europaspelet har varit mindre lyckosamt och förra veckan blev det klart att Europa League-slutspelet missas till följd av en 0-2-förlust borta mot franska Rennes. Givetvis lite av en käftsmäll, men det är uppenbart att Serie A varit fullt prioriterat.

Annons:

Plusspel på Cagliari

Man ska ha full respekt för Lazio och deras utomordentligt fina form i Serie A. De har ett bättre spelarmaterial än Cagliari och ska därför också, precis som fallet är, vara favoriter i matchen.

Däremot har vi svårt att se skillnaderna som så stora som oddsen antyder – att siffrorna för den raka tvåan hos samtliga bookies ska vara under dubbla insatsen. För inte vinner väl Lazio vid fler än hälften av gångerna, sett till rådande förutsättningar?

Cagliari står nämligen även de löjligt starkt. De har 14 raka matcher utan förlust och en oväntad plats i toppen av tabellen. Offensiven är oerhört potent och Lazio ska säkerligen kunna såras på djupet.

Minus såklart med avstängningar på Robin Olsen samt Marko Rog, utöver skadorna på Alessio Cragno, Leonardo Pavoletti, Luca Ceppeitelli samt Valter Birsa – men det är ändå en slagkraftig startelva som hemmalaget kommer ställa ut. Lazio har skadetrion bestående av Adam Marusic, Patric och Jordan Lukaku out.

Cagliari spelas med +0,5 mål (asian handicap) till oddset 2,05 hos spelbolaget Paf. Det innebär pengar in på kontot vid oavgjort eller hemmaseger.

Annons:
  Rygga spelet hos Paf – Få 100 kr omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Cagliari +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,05
Bolag: Paf
Spelstopp: 20:45, måndag 16/12
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: