Speltips inför Cagliari – Sampdoria 2/12: Robin Olsen är borta

Simon Pålsson Publicerat: 2 december 2019

Cagliari hade det tungt senast, men jagar nu revansch och tre viktiga poäng hemma mot Sampdoria i Serie A.

Annons:

På måndagens schema från den italienska ligan Serie A står det bara en enda match på schemat, men vår känsla är att mötet mellan Cagliari och Sampdoria trots allt kan bli någonting extra. Det här är en match som på förhand har det mesta som vi kan önska av en måndagsmatch från någon av de stora ligorna.

I ena laget är som bekant Albin Ekdal given i startelvan och anses av många vara den allra viktigaste spelaren, även fall den offensiva duon med Gabbiadini och Quagliarella är någonting alldeles extra då. Vad gäller namnen är det minsann ingen dålig duo att ha att göra med.

Men men det sagt har Sampdoria inte mer än 12 poäng på 13 matcher hittills, varpå man också i allra högsta grad är indragna i bottenstriden. Det gäller att snarast möjligt samla på sig poäng så att man skaffar sig en liten buffert ner till de sämre lagen. För så här långt ner ska man inte ligga.

Cagliari däremot har gjort succé och jagar nu Europaplats, även fall poängtappet senast sved ordentligt efter två sena insläppta mål. Nu får vi se om det går att jaga hem lite revansch och viktiga poäng.

Annons:

Robin Olsen avstängd fyra matcher

Det blev minst sagt stormigt runt den senaste matchen som Cagliari spelade och den som fick sota allra mest för det var utan tvekan målvakten Robin Olsen, som efter en tilltrasslad och intensiv situation i slutskedet drog på sig ett rött kort efter att ha puttat till en motståndare. Det är någonting som man inom italiensk fotboll sannerligen inte tar lätt på. Nu kommer den svenske landslagsmålvakten att missa inte mindre än fyra raka matcher för sitt Cagliari.

Som om det inte vore nog där kommer även Fabrizio Cacciatore missa matchen på grund av en avstängning, samtidigt som man i hemmalaget får klara sig utan en rad andra spelare som är borta med skador. Det rör sig då om Valter Birsa, Paolo Farago, Luca Ceppitelli, Leonardo Pavoletti och Alessio Cragno. Inte minst i defensiven kommer det här att märkas.

Det är inte fullt så illa hos gästerna, även fall ett par spelare som hade kunnat vara viktiga inte kommer att spela här. Det rör sig då om Fabio Depaoli, Bartosz Bereszynski, Edgar Barreto, Andreas Bertolacci och Emiliano Bonazzoli.

Här tycker vi hur som helst att lagen främst är krökta i defensiven och att det här har goda förutsättningar att ändå bli en underhållande tillställning.

Båda lagen göra mål spelas till 1,81 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:45, måndag 2/12
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: