Speltips inför Chievo – Roma 8/2: Här blir det att åka av…

Spelbloggare Publicerat: 6 februari 2019

Varför inte passa på att höja svårighetsgraden? Serie A-jumbon Chievo försöker hålla fast vid de sista halmstråna och ställs härnäst mot ett offensivt kraftpaket i AS Roma, som däremot störs av stora defensiva bekymmer. Proppen ur!

Annons:

Hoppet är det sista som lämnar en, brukar det heta – och precis så är fallet för Chievo, vars uppförsbacke i kampen om nytt kontrakt blir brantare mer eller mindre för varenda vecka som passerar.

På 22 matcher har de enbart kunnat stoltsera med en enda vinst, den kom mot Frosinone precis före årsskiftet, och allt som allt nio pinnar och den dubbla skörden håller dem borta från platsen ovanför det röda strecket.

Nära en ny, nästan, ödestrea var Chievo i samband med bortamötet med Empoli förra veckan. Matchen leddes med 2-0, för att sedan tappas till lika.

Roma tampas istället, som väntat, i den övre delen av tabellen, men har fortfarande inte fått ut överdrivet mycket av spelarmaterialet. Den senaste tiden har försvarsspelet satt käppar i hjulen och där sticker såklart den brutala 1-7-förlusten mot Fiorentina i Coppa Italia ut. Det enskilt sämsta framträdandet på flera års tid.

Som sexa och med hyfsade utsikter uppåt står Roma fortfarande kvar. De är blott pinnen bakom fyran AC Milan, alltså den sista Champions League-platsen, men konkurrensen är stenhård från flera håll. De skulle till och med kunna bli utan en Europaplats. Mycket på spel närmsta tiden framöver.

På skadelistan hos Roma hittas Cengiz Ünder, Diego Perotti samt Juan Jesus. Chievo saknar Nenad Tomovic samt Sergio Pellissier.

Målfest!

Mål, mål, mål! Skriker det inte målfest, det här?

Chievo har å ena sidan på allvar fått fart på deras offensiva maskineri, men är å andra sidan extremt sårbara bakåt i banan. Se bara på de tre senaste matcherna:

Empoli – Chievo: 2-2
Chievo – Fiorentina: 3-4
Juventus – Chievo: 3-0

Underhållande historier allihopa, särskilt de två senare, och mot ett Roma som innan 1-1-krysset hemma mot Milan senast hade släppt in tio mål på två matcher – sju mot Fiorentina, 1-7, samt tre mot Atalanta, 3-3.

Roma är svårt pressade, måste jaga de tre pinnarna, och även om trean är nära till hands mot en närmast hopplös tabelljumbo – tas verkligen en sådan utan något eller några farthinder?

Över 3,5 mål spelas till 2,88x hos 888sport.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 500% extra upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 3,5 mål
Odds: 2,88 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport
Spelstopp: 20:30, fredag 8/2
TV: 
Stream: 
strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.