Speltips inför Fiorentina – Milan 11/5: Klass, form och motivation

Spelbloggare Publicerat: 9 maj 2019

Klass, form och motivation. Det talar starkt till AC Milans fördel när de ställs mot Fiorentina på Artemio Franchi Stadium under lördagskvällskvisten den 11 maj. Vi toppar det hela med ett sylvasst speltips.

Annons:

Serie A lider mot sitt slut och på flera fronter är mycket på spel. På andra mindre. Precis som här. Milan, placerade femma och således på den plats som betyder Europa League-spel, har lika mycket att vinna som förlora. De är strax bakom toppkvartetten, de som får spela Champions League, men jagas även av konkurrenter på död mark. Tre kritiska matcher återstår och det kan bli lite vad som helst utav det hela.

En bra bit in i racet var Fiorentina uppe och nosade på Europaplatserna, spelade effektiv och optimistisk fotboll. De senaste månaderna har dock exakt allt tappats, varpå de droppat ner till seriens undre halva och enbart spelar för enskilda positioner uppåt eller nedåt i tabellen. Antalet matcher utan vinst har växt till häpnadsväckande 13 stycken.

Den stora käftsmällen för ”Violerna från Florens” var när Coppa Italia-semifinalen mot Atalanta trillades ur efter 3-3 hemma och en 1-2-förlust borta häromveckan. Svårt att ladda om och hitta stilen därefter, nu när de avslutande matcherna mest är av symbolisk betydelse.

Klass, form och motivation

Att Fiorentina skulle tappa kom inte som en direkt chock, även om det är mer förvånande att det blivit så brutalt. De har en spelartrupp fylld av ungdomlig talang, men mindre rutin och har därför haft svårt att mäta sina krafter med de största. Fälla krokben för Milan vill de förstås, men vad talar för att de ska lyckas?

Som nämnt: 13 raka utan vinst och nu fyra förluster efter varandra, senast med 0-1 mot tredjejumbon och nedflyttningshotade Empoli. Den matchen visades också Jordan Veretout ut i slutsekunderna, varför han behöver stå åt sidan här. Enormt avbräck på en av de viktigaste pjäserna i hela laget.

Toppformen är en bit borta för Milan, men segerns sötma fick de återigen smaka på när Bologna värjdes undan med två mål mot ett – en trea som följde upp två förluster samt ett kryss. Lämnar positiv eftersmak och smak på mer. Det kan, som nämnt, bli CL-spel!

Dessvärre missar Lucas Paquetá matchen efter att ha fått syna det röda kortet i matchen senast, men uppbackning finns och Milan kan ställa ut en slagkraftig startelva på Artemio Franchi Stadium.

Klass, form och motivation talar till Milans fördel. Det får oss att hitta värde i de nedplitade siffrorna av oddssättarna. De spelas med försäkringen att få insatsen tillbaka vid oavgjort till 1,80 x insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kr omsättningsfri bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Milan +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:30, lördag 11/5
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.