Speltips inför Genoa – AC Milan 5/10: Tidigt ångestmöte

Martin Efvergren Publicerat: 5 oktober 2019

Det är två ytterst formsvaga lag i stort poängbehov som möts när Genoa tar emot Milan. Mycket pekar mot att det här kommer bli ett mer tillknäppt ställningskrig.

Annons:

Genoas form är, utan att överdriva, bedrövlig. Man har bara vunnit 1 av de 16 senaste ligamatcherna och man har endast tagit 1 poäng på de 4 senaste matcherna. Senast blev det torsk med hela 4-0 borta mot Lazio.

Aurelio Andreazzoli tog över laget i somras efter att man, med nöd och näppe, lyckades hänga kvar i Serie A förra säsongen. Man inledde dock den här säsongen ganska lovande då man kryssade mot Roma och besegrade Fiorentina i de två första omgångarna.

Därefter har det pekat i direkt motsatt riktning och med totalt 5 poäng ligger man efter 6 omgångar på en 18:e plats i tabellen.

Nästan lika illa ser det ut för AC Milan som med en poäng mer ligger på en 16:e plats. Marco Giampaolo, också han nytillträdd för säsongen, har, efter en bra start, tappat konceptet och förlorat sina 3 senaste matcher.

Efter två 1-0-segrar mot Hellas Verona och Brescia har spelet sett allt sämre ut. Senast svarade man för ytterligare en svag insats då man föll med 3-1 hemma mot Fiorentina. Den enda förmildrande omständigheten var att Mateo Musacchio utvisades i den 55:e minuten (och är därmed avstängd den här matchen).

Annons:

Genoa och Milan sitter i samma båt

Genoa och Milan befinner sig alltså i en liknande situation med varsina nya tränare som är i desperat behov av poäng efter flera svaga prestationer på rad.

De är två lag som famlar efter sin spelidé och som behöver en framgång att bygga vidare på. AC Milan är förstås den större klubben med det något bättre laget på pappret – men samtidigt är nog också pressen än tyngre på deras axlar i det här läget.

Milan står som knappa favoriter enligt oddssättarna men förutsättningarna känns väldigt jämna. Att lita på något av de här lagen i det här läget är, av allt att döma, vanskligt.

Det mesta talar för att det här kommer bli något av ett ångestmöte där båda lagen kommer fokusera på grunderna, att stoppa blödningen bakåt och att minst få med sig en poäng.

Två lag utan självförtroende i ett, även om det är tidigt på säsongen, pressat läge är förutsättningar som talar för att det här kan bli en målsnål tillställning.

Därför blir spelet att det kommer bli under 2,5 mål totalt till 1.81 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% extra i välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:45, lördag 5/10
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: