Speltips inför Inter – Atalanta 11/1: Toppmöte och målspel

Spelbloggare Publicerat: 11 januari 2020

Serieledande och alltid lika slagkraftiga Inter ställs under lördagskvällen mot ett Atalanta som på de två senaste matcherna har makalösa 10-0 i målskillnad. Det kan, siffrorna till trots, absolut vara på sin plats att investera i en mer målsnål profetia, menar vi.

Annons:

Sex plusmål på Juventus, som styrde och ställde lite hur de än velat i italiensk klubbfotboll under större delen av 10-talet, och 45 poäng på 18 matcher. Det är omöjligt att inte imponeras av vad Antonio Conte förmått att åstadkomma med detta Inter. Kan det kanske till och med räcka ända in i kaklet, till Scudetton?

2019 avslutade Inter med att krossa Genoa (4-0) och 2020 öppnade de med att vinna med stabila tre mål mot ett mot Napoli på Stadio San Paolo. Ingenting talar för att en formsvacka skulle lura runt hörnet. Blir att räkna med in i det sista, är vår profetia.

Men visst finns det enklare uppgifter än denna att ta sig an. Atalanta är ett av seriens formstarkaste lag, hittas på femteplatsen och är extremt nära Champions League-skiktet. Känner blodsmak i munnen.

Det är bara att se på de två senaste matcherna, som följde upp en bortaförlust mot Bologna: 5-0-vinster över AC Milan samt Parma. Båda på hemmaplan. Rena utskåpningarna och detta ger givetvis en rejäl boost inför denna match, såväl som de kommande. Atalanta har, utan tvekan, varit en positiv överraskning under Serie A-upplagan.

Bortatränaren Gian Gasperini kan dessutom glädjas över att ha hela sin trupp intakt och skadefri. Detta medan Inter har duon bestånde av Nicoló Barella samt Milan Skriniar avstängd och Danilo D’Ambrosio skadelistad.

Annons:

Ingen målfest – trenderna till trots

Fyra respektive tre mål framåt på de två senaste matcherna för Inter. Och Atalanta med tio totalt i deras två senaste. Av de siffrorna att döma skulle en målexplosion förstås kunna vara ett tänkbart utfall av det hela, men ska man se bilden så enkel?

Här handlar det trots allt om två väldigt formstarka lag, som framförallt har (åtminstone borde ha) en oerhörd respekt för varandra. Blir knappast på tal om någon blindoffensiv från den ena eller andra sidan.

Inter kan hantera så pass många typer av matchbilder – som den förande eller tillbakalutande, kontrande parten – och känslan är att Atalanta kommer få rulla en hel del boll på San Siro, men då med försiktighet och stor respekt för motståndarna.

Under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre – är väl ett bra alternativ till oddset 1,80 hos Bethard?

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,80
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, lördag 11/1
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

Annons:


Annons: