Speltips inför Inter – Chievo 13/5: Utskåpning – eller inte?

Spelbloggare Publicerat: 13 maj 2019

Ett Inter som slåss för sin tredjeplats tar emot tabelljumbon Chievo och oddssättarna räknar med en utskåpning. Vi är dock inte lika säkra den saken utan finner istället fina spelmöjligheter i att Inter inte kommer lyckas vinna med mer än tre mål.

Annons:

Inför omgång 36 behöver Luciano Spallettis Inter vinna för att försvara sin tredjeplatsen i tabellen. Atalanta, Milan och Roma är alla inblandade i den striden och när jumbon Chievo kommer på besök förväntar sig de allra flesta en enkel hemmaseger.

Offensiven har dock inte riktigt klickat för Inter och sett över hela säsongen är det anledningen till att man inte kunnat haka på Napoli och Juventus i toppen. Formen är inte heller den på topp då man endast har vunnit en av de fem senaste matcherna.

Efter två jämna 1-1-matcher mot Roma respektive Juventus spelade man senast 0-0 borta Udinese. Nu är det, utan tvekan, tre poäng som krävs. Allt talar förstås också för att man kommer lyckas med det då Chievo är hopplöst sist i ligan med nio poäng upp till nästjumbon Frosinone. För Domenico Di Carlos mannar handlar säsongsepilogen enbart om att, med någons slags värdighet, ta sig igenom de tre avslutande matcherna.

I hemmalaget är det osäkert om Stefan de Vrij, Matias Vecino och Andrea Palazzi kommer till spel på grund av skador. Därtill är Sime Vrsaljko långtidsskadad och Marcelo Brozovic avstängd. Hos Chievo saknas långtidsskadade Ezequiel Schelotto.

Chievo krigar för sin värdighet

Alla förväntar sig nu att Inter bara ska gå ut och köra över Chievo, men i fotboll är det sällan som det är så enkelt att göra det på beställning. Inters offensiv har inte heller varit av den sorten som, likt ett självspelande piano, spelar ut sitt motstånd och tar sina tre poäng mot, på pappret, sämre motstånd.

Istället har man levt på en trygg defensiv i första hand och totalt sett släppt in och gjort relativt få mål. Den senaste tidens facit pekar på samma sak då två av de fem senaste matcherna slutat 0-0 och två har slutat 1-1.

För Chievos del gäller att försöka gå in i den här matchen med huvudet högt och att komma undan med hedern i behåll. Samtidigt har de gått igenom en säsong av fylld av motgångar och raderna av förluster har förstås tärt på självförtroendet.

Nyligen visade man dock att man kan då man för tre matcher sedan besegrade Lazio med 2-1 borta. Därefter kryssade man hemma mot Parma och senast föll man tungt med 4-0 mot SPAL.

Chievo behöver upprepa det man gjorde mot Lazio och även om det inte räcker för poäng så räcker det för en hedervärd insats. I december blev det 1-1 då Inter var på besök på Bentegodi-stadion och det resultatet om något bevisar att en utskåpning av hemmalaget inte bör tas för givet när de nu möts igen.

Sammantaget ger detta att vi finner flera intressanta spelmöjligheter på den här matchen. Ett underspel är ingen dum idé och oddsen på, förslagsvis, under 3,5 mål är högt satta.

Vårt spel blir dock ett asian handicap +2,5 för Chievo. Det vill säga, vi tror inte att Inter komma vinna med fler än tre mål och hos 888sport ger det oss fina 1.75 gånger insatsen.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 500% upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Chievo +2,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport
Spelstopp: 21:00, måndag 13/5
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.