Speltips inför Inter – Genoa 21/12: Ny vinst behövs

Simon Pålsson Publicerat: 21 december 2019

Efter två raka poängtapp måste Inter nu studsa tillbaka med en ny trepoängare när bottenlaget Genoa gästar Milano.

Annons:

En handfull matcher från den italienska högstaligan Serie A är utspridda på ett behagligt sätt över lördagen, men fokus även den här helgen är såklart på matcherna som spelas dagen därpå. Söndagen är och förblir den huvudsakliga fotbollsdagen i Italien.

Men med det sagt står vi inför en synnerligen spännande lördagsmatch i Milano, där hemmalaget Inter tar sig an ett formsvagt Genoa. Efter att man tappat en del på slutet måste Inter nu ta det här tillfället i akt och faktiskt vinna igen. En ny trepoängare än vad som behövs för att inte riskera att bli av med sin topplacering inför fortsättningen av säsongen.

På grund av två raka poängtapp har man nu tappat sin serieledning till Juventus, som i veckan bortaslog Sampdoria och gick om. På lördagen kan Inter alltså gå om igen och därmed inta serieledningen, men visst är det irriterande för deras del att man tappade det grepp som man hade? Hur som helst har Antonio Conte gjort ett strålande jobb med det här laget, som inte har förlorat på nio raka matcher i ligan och som bara har 14 insläppta mål hittills.

Det gör att vi inte kan tänka oss någonting annat än att man är och förblir enorma favoriter hemma mot Genoa. Det ska vara skillnad i kvalité på dessa båda lag – så är det bara.

Annons:

Inter sätter tonen direkt

Medan Inter slåss i toppen har Genoa det tyngre i den nedre delen av tabellen, med bara elva inspelade poäng och en illavarslande trend av insläppta mål. Det ska sägas att man med tre kryss på sina fem senaste har räddat upp det en del, men det är som bekant alldeles för få poäng i en sådan resultatrad. Då tar det väldigt lång tid att klättra i en tabell.

En viktig aspekt att ha med sig inför den här matchen är det oerhört svaga bortafacit som Genoa visat upp på sistone. Man har nu 17 (!) raka bortamatcher i Serie A utan att ta en vinst. Det är knappast när man är ute på resande fot som man ska plocka in sina poäng alltså.

Samtidigt kan vi konstatera att Inter fullkomligt dominerat i inbördes möten på senare tid och nu har fyra raka matcher på hemmaplan utan insläppt mål mot Genoa. Den klasskillnad som länge funnits mellan lagen och klubbarna har snarare förstärkts den här hösten. Det ska man inte heller glömma.

Här litar vi blint på att Inter sätter in dödsstöten tidigt för att inte riskera onödig spänning. Inter att vinna den första halvleken spelas till 1,80 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Inter vinner första halvlek
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  18:00, lördag 21/12
TV:    cmorefotboll logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: