Speltips inför Inter – Juventus 27/4: Speciella derbyförutsättningar

Spelbloggare Publicerat: 27 april 2019

Derby d’Italia är inte bara ett av Italiens största fotbollsderbyn, utan även ett av fotbollsvärldens mäktigaste – Inter mot Juventus, nu på San Siro i Milano. Givetvis har vi ett speltips inför denna höjdare.

Annons:

Ännu en Scudetto, den åttonde raka, och 20 pinnar ner till närmsta konkurrent, Napoli, i Serie A. 28 vunna, tre oavgjorda och blott två förluster. Men ändå känns det lite sisådär runt Juventus och under de senaste månaderna har spelet sett allt sämre ut, för att resultaten nu också svikit.

Förvisso vändes 0-1 till en 2-1-vinst hemma över Fiorentina senast, där titeln också i teorin säkrades, men annars var insatsen var inte mycket att hurra över. Dessförinnan kom man från 1-2-förlusten hemma mot Ajax i Champions League-kvartsfinalreturen – ett resultat som innebar att årets Europaäventyr var över. Det följde upp en förlust med identiska siffror när SPAL besöktes.

Med andra ord: allt verkar inte stå rätt till i Juventus och i praktiken återstår inte en enda match av betydelse. Kan tändvätskan ändå hittas?

Desto mer är det i potten för Inter, som det bjudits på blandad komplott från under säsongen, när en åtråvärd topp fyra-plats, för att få spela CL-fotboll, ska behållas. Tredjeplatsen innehas för närvarande, och till femman Atalanta är avståndet på fem pinnhål med 18 kvar att spela om. Flera konkurrenter hack i häl därefter.

Foten på gaspedalen – överspel

Ett av världens främsta derbyn, men som trots allt känns relativt kallt. Såklart en helt annan sak när båda parter har någonting av värde att spela för, nu ska Juventus mer eller mindre bara spela av vad som återstår av årets Serie A. Upp till bevis nu; visar man karaktär situationen till trots?

Stabilt känns det oavsett vad inte i Juventus, vars defensiv på sistone varit helt oigenkännbar; mål är insläppta i fem raka matcher – fyra av dem över 2,5 mål – och i förra veckans match, titelsäkrandet mot Fiorentina, var det med flyt som siffrorna kunde vändas på.

Detta ser Inter säkerligen möjligheten att utnyttja, en sårbar motståndardefensiv och därutöver ett Juventus vars form är förlorad och som kan få det svårt att finna motivationen. Kanske blir det lite mer rock’n’roll, inte så mycket bevakande och defensivt fokus, från ”Den gamla damen?”

Mycket kommer handla om att bidra till att Cristiano Ronaldo ska kunna vinna Serie A:s skytteliga, där han nu har tre baljor att hämta in på toppskytten Fabio Quagliarella. Ytterligare ett incitament till att pusha på framåt.

Generellt brukar Inte heller inte vara inblandade i direkta målfester, men offensiv kapacitet finns och här ska trean intensivt jagas. Bättre tajming att ställas mot ärkerivalen Juventus kunde de knappast få.

På skadefronten är situationen problematisk för bortalaget som saknar Sami Khedira, Paulo Dybala, Mario Mandzukic, Douglas Costa, Martín Cáceres samt Mattia Perin. Inters enda avbräck är på Sime Vrsaljko.

Över 2,25 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka vid exakt två – är en position vi med glädje tar till oddset 1,94. Spelbolaget Bethard med oddset.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kronor omsättningsfri bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,94 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:30, lördag 27/4
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.