Speltips inför Inter – Sampdoria 17/2: Är Mauro Icardi förlorad?

Spelbloggare Publicerat: 17 februari 2019

Tätt och målsnålt blir det i princip alltid när Inter är i farten nuförtiden. Härnäst ställs de, hemma på San Siro, mot ett normalt kompetent Sampdoria, som förvisso kommer från ett par sämre insatser. Hur blir det då – proppen ur eller tajt?

Annons:

0-3-förlust borta mot Napoli och ännu mer uppseendeväckande 0-1 hemma mot nästjumbon Frosinone. Det kunde ha varit med betydligt bättre form som Sampdoria kom till den här matchen, på San Siro och mot serietrean Inter.

Normalt finns det dock hyfsad kapacitet hos Sampdoria och de är sällan att räkna bort. Förmår de att avsluta årets Serie A i storartad stil, då kan det till och med bli en plats ut i Europa. Fem pinnar har de till plats sex och fem samt sex till plats den åtråvärda fjärdeplatsen.

Just i detta nu står Inter med en jättefördel och superchans på att få plats även i nästa års Champions League-upplaga; placerade som trea och med en relativt brant uppförsbacke för konkurrenterna underifrån.

Men! Det finns ett stort orosmoln. Ryktena är att Mauro Icardi, den enda anfallsspetsen av absolut världsklass, håller på att försvinna från klubben som han tillhört sedan spelåret 2013/14. Han blev först av med kaptensbindeln häromveckan samt har petats ut Europa League-truppen efter att inte ha dykt upp vid matchkallelse.

Är den argentinska målsprutans tid i Milano över? Då kommer det krävas att han ersätts med enorm klass.

Icardi – borta på nytt?

Det har rapporterats om att Mauro Icardi kommer missa även den här matchen och det tär enormt på samt avtrubbar den offensiva spetsen. När Inter ändå ska vara spelförande, de som sätter ton och tempo, talar det ännu mer för en tillknäppt historia – och redan innan fanns det redan mycket som talade för det.

Inter har problem med formen och specifikt den offensiva sådana. De kommer nu från två raka 1-0-vinster, men det mot Parma respektive Rapid Wien. Sådana motstånd ska bara värjas undan, helt enkelt. Innan dess, tre fall efter varandra – två serieförluster och en efter straffar mot Lazio i cupen.

Den offensiva impotensen är dock inte ny fakta på något vis. Av de 13 senaste matcherna har hela 12 innehållit max två mål och den stora merparten max ett. 1-0/0-1 tycks vara återkommande teman.

Sampdorias matcher tenderar att vara klart mer fartfyllda, men hit kommer de från 180 mållösa minuter, varav hälften av dem mot nedflyttningshotade Frosinone – på hemmaplan. Så, vad ska man då ha att sätta emot Inters ofta betongstabila försvar?

Det luktar målsnålt, va? Underspelet på 2,5-målslinan spelas till strax över dubbla insatsen.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 500% extra upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport
Spelstopp: 18:00, söndag 17/2
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.