Speltips inför Juventus – Atalanta 19/5: Mycket talar för tät match

Martin Efvergren Publicerat: 17 maj 2019

Succélaget Atalanta har nu två matcher kvar att knyta ihop för att fullborda en magnifik säsong. Härnäst väntar ett Juventus som slagit av på takten vilket gör poängchansen god för bortalaget. Ett chansspel på att detta kommer sluta oavgjort lockar av flera anledningar.

Annons:
 

Den så rutinerade Gian Piero Gasperini är på väg att fullborda en riktig succésäsong med sitt Atalanta. Inför mötet med Juventus står man på 11 raka ligamatcher utan förlust och fyra raka segrar. Med två omgångar kvar gäller nu att knyta ihop säcken och säkra en CL-biljett till nästa säsong.

Därtill hade man även tagit sig till final i Coppa Italia, vilken spelades mot Lazio i onsdags. Ett Lazio med hemmaplansfördel blev dock för svåra och Atalanta föll med 2-0 efter tretton raka matcher utan förlust.

Även Juventus kommer till det här mötet med en förlust i Rom i ryggen. Ett desarmerat bortalag kunde inte stå upp hela vägen mot ett motiverat Roma och siffrorna skrevs till 2-0 efter två sena mål.

Sedan ligatiteln säkrades har Massimo Allegris, tidigare omutliga, manskap slagit av på takten. Man har bara vunnit en av de fem senaste ligamatcherna samt kryssat två och förlorat två.

Hos ligaettan finns också en hel del skadebekymmer och man lär inte chansa med någon i det här läget. Sami Khedira, Paolo Dybala, Mehdi Benatia, Mario Mandzukiz, Emre Can och Alex Sandro lär saknas till den här matchen. Atalanta saknar förmodligen Marco Varnier och Rafael Toloi samt José Palomino som är avstängd.

Atalanta – mer än nöjda med kryss

Gian Piero Gasperini har i vanlig ordning byggt sitt Atalanta med trebackslinje och offensiv balans. Det har resulterat i 73 gjorda mål så här långt, vilket är bäst i hela Serie A. Trots att man är 24 poäng efter Juventus har man gjort fyra mål fler än seriesuveränen.

Visserligen har man samtidigt släppt in många mål men det är svårt att inte imponeras av det Gasperini lyckats med trots begränsade resurser.

Atalanta innehar fjärdeplatsen med två poäng ner till Milan och Roma samt en poäng upp till Inter. I sista omgången har man Sassuolo hemma, vilket gör att en poäng mot Juve skulle ge ett lysande utgångsläge inför avslutningen.

Senast dessa två möttes var den 30:e januari i cupen, då vann Atalanta hemma med hela 3-0. I ligan möttes man i Bergamo i december och den matchen slutade 2-2.

Oddssättarna tror nu på ännu en målrik tillställning och ett nytt ”due-due” är inte helt osannolikt. Atalanta lär dock, som sagt, vara mer än nöjda med ett kryss i den här matchen och det kan innebära att man inte kommer vara lika framåtlutade som vanligt. Det kan således likaväl bli en matchbild där ingen riktigt går för det.

Givet detta finner vi inte spelvärde i ett överspel den här gången. Däremot lockar ett chansspel på ett rakt kryss desto mer. Vi sätter en peng på oavgjort och det ger oss fina 3.15 gånger pengarna hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – få 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:30, söndag 19/5
TV:  strive logo
Stream:  betsson logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.