Speltips inför Juventus – Roma 22/1: Coppa Italia-kvartsfinal

Spelbloggare Publicerat: 22 januari 2020

En plats i semifinalen av Coppa Italia står på spel när Juventus och Roma ryker ihop på Allianz Stadium i Turin under onsdagskvällen. Vår starka tro inför matchen är att hemmafavoriten håller hela vägen.

Annons:

Supercupfinalen sumpades, men Juventus har tagit över samt befäst deras position som serieledare i Serie A och skickade med enkelhet ut Udinese ur åttondelsfinalen i Coppa Italia. Nu väntar kvartsfinal och väl där ett klart tuffare motstånd.

Juventus har på allvar hittat vinnartakterna och står totalt på fyra raka, varav en av dessa borta mot just AS Roma. Efter en sprudlande start med två baljor på de inledande tio minuterna skrevs segersiffrorna 2-1. Positiva minnen därifrån – och därmed en liten, mental fördel inför denna kvartsfinal?

Svängigt är det runt Roma, som har en hög högstakapacitet men dessvärre också djupa dalar. Kalenderåret 2020 inledde de med att förlora två matcher, mot Torino och därefter Juventus, för att nu ha tagit hem två raka – passerade Parma i cupspelet och städade senast av Genoa i Serie A. Båda på resande fot.

Det är en fantastisk tillställning vi kan ha framför oss i afton, liksom flera av de andra kvartsfinalerna när åtta klubbar ska bli till fyra och slåss vidare om landets näst största titel – Coppa Italia.

Annons:

Juventus överlägsna på hemmaplan

Man ska ha respekt för den nivå som Roma kan komma upp i. På deras höjder kan de ställa till det för mer eller mindre vilket motstånd som helst. Samtidigt är Juventus ett av världens bästa lag; extremt stabila och i ärlighetens namn på en annan nivå än bortalaget. De har både den offensiva spetsen samt det defensiva fundamentet.

Cupens betydelse blir förstås också ta mer fokus när de fått lite andrum i Serie A och till följd av misslyckandet i Supercupen. Juventus är en klubb som prenumererar på titlar och ska fortsätta så.

Hit kommer de med fyra raka fullpottare och hemma på Allianz Stadium har de bara tappat poäng vid ett av 14 möjliga tillfällen under spelåret, i Serie A och Champions League. Ska med andra ord löjligt mycket till för att sätta käppar i hjulen för “Den gamla damen”.

Gästerna har förvisso vunnit två matcher efter varandra, men det mot klart mer lätthanterligt motstånd och innan dess var situationen väldigt pressad. Formen – fortfarande ett frågetecken?

-1,0 mål (asian handicap) på Juventus tar vi till strax under dubbla insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Juventus -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,97
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, onsdag 22/1
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons: