Speltips inför Juventus – Torino 3/5: Viktiga derbypoäng på spel

Simon Pålsson Publicerat: 2 maj 2019

Ännu ett italienskt toppderby på spelschemat fredagen den 3 maj och i vårt speltips inför Juventus och Torino har vi en tydlig favorit.

Annons:

Den fina traditionen med italienska toppmöten på fredagskvällar fortsätter den här veckan när derbyt i Turin mellan Juventus och Torino blir en härlig aptitretare inför vad som komma skall senare under helgen. Det här är en match som den här gången gäller mer än på länge – för ett av lagen.

Torino har på något otroligt sätt befäst sin position som ett topplag under det här året och har slagläge på Champions League med fyra omgångar kvar att spela. Att behöva städa av ett lag som Juventus i det här läget är såklart ingen höjdare, men chansen lever fortsatt då en fjärdeplats bara är tre poäng bort. Dessutom är en plats till Europa League närmast trolig med tanke på att laget senast slog AC Milan med 2-0 och tog sig förbi Milanolaget.

Juventus har sedan länge säkrat sin ligatitel och det var inget snack om att så skulle bli fallet. Cristiano Ronaldo kritade på i somras och någonstans där skrev vi väl över ännu en ligatitel på Juventus? Så var i alla fall känslan. Nu är laget ute ur Champions League, tog bara en poäng mot Inter senast och spelar allmänt med mindre motivation. Med det sagt är det här ett derby – med allt vad det innebär.

Derbykaraktären avgör

Juventus har ett otroligt starkt övertag på Torino i tävlingssammanhang och kanske är det ändå det som tydligast talar för att laget vinner just den här matchen. I åtta av lagens nio senaste inbördes möten har det slutat med vinst för Juventus, men Torino har knipit en poäng sista åren. Detta i maj månads möte 2017 när laget klarade 1-1 på bortaplan i en match som inte heller gällde någonting för Juventus. Det säger ändå en hel del. Dessutom har Torino på fyra raka försök inte gjort mål på Juventus och visst, 1-0-förlusten från i höstas på hemmaplan, var en helt okej prestation men siffrorna talar som sagt sitt tydliga språk.

Många menar på att motivation ofta slår klass och med den logiken borde Torino rimligen vara favoriter till att åtminstone ta en poäng här. Men trots att deras motivation bör vara på topp och Juventus kanske är lite avslagna tror vi att klasskillnaden är för tydlig, inte minst när matchen trots allt är ett derby. Juventus är skyldiga sina supportrar ett bra resultat här.

Vore det inte för att det faktiskt är ett derby hade Torino förmodligen haft ett ännu bättre slagläge, men här tycker vi ändå att det rimliga är att se Juventus som klara favoriter på förhand. Det är ett bättre lag, de spelar på hemmaplan, de vill vinna ännu ett derby och de har inte mycket annat att tänka på just nu än att avsluta säsongen starkt.

Juventus vinner spelas därför till 1,74 gånger insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Juventus vinner
Odds:  1,74 (Jämför alla odds)
Bolag:   Bethard
Spelstopp:  20:30, fredag 3/5
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   strive logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.