Speltips inför Lazio – Inter 20/5: CL-platsen i potten

Spelbloggare Publicerat: 20 maj 2018

Fjärde- och den sista Champions League-platsen är på spel. Hamnar den hos Lazio eller Inter? Det helt avgörande mötet blir höjdaren som summerar fotbollsveckan och årets italienska Serie A.

Förutsättningarna är enkla: lyckas Inter vinna matchen, då är de klara för Champions League. Alla andra utfall av matchen? Då är Lazio det! Att det dessutom handlar om två bitska rivaler höjer bara tempen på matchen ännu ett snäpp.

Utan att ta det till minsta överdrift handlar det, för dessa två, om årets mest betydelsefulla match – också årets sista.

Redan förra veckan hade Lazio chansen att sätta spiken i kistan och säkra minst en fjärdeplats, efter att Inter slarvat och oväntat förlorat med 1-2 hemma mot Sassuolo. Lazio förmådde dock inte att spela hem alla tre pinnar i bortamötet med tredjejumbon Crotone, varpå allt istället avgörs här och nu.

Att plocka den CL-plats som Lazio nu har fördel i kampen om vore en storskalp för klubben efter att ha missat turneringar flera år efter varandra. Även Inter har haft åtskilliga problem att nå upp i kapacitet de senaste åren, men var också inför det här säsongen klart mer uppsnackade.

Det är bara att dissekera spelarmaterialet och offensiven lite närmare; med spelare som Mauro Icardi och Ivan Perisic, med flera, vore det ett praktfiasko att inte nå ut i det europeiska finrummet.

Oviss match – men Lazio favoriter

Här osar ångesten rejält, när en Champions League-biljett hittas i potten. Därtill kommer båda parter från varsin undermålig insats. Det ökar ovissheten inför matchen ännu mer.

Spelbolagen menar att Lazio ska betraktas som knappa favoriter – vi att de ska vara lite större än så. Gillar starkt oddsen på spelen till deras favör, som det ser ut.

Gästerna kommer alltså från en av hemsk insats, en av årets sämsta, när de föll mot ett Sassuolo, placerade på elfteplatsen, utan någonting att spela för – på hemmaplan. Nu måste de jaga segern och det kan öppna upp för Lazio, som inte förlorat på sex matcher efter varandra.

Hemmaplansfördelen är den stora skillnaden och mellan två lag som uppenbarligen är närmast omöjliga att skilja åt sätter det Lazio i favoritposition.

Positivt för spelet är att krysset är helt oönskat för Inter och att de, om det skulle vara lika på tavlan närmare slutet, skulle behöva trycka upp positionerna rejält – något som öppnar ytor från andra hållet, för Lazio att sätta spiken i kistan.

Den raka ettan betalar 2,55 gånger pengarna hos Bethard. Det tas utan att blinka.

  Rygga spelet hos Bethard – Få en unik bonus: 200% upp till 1 000 kr!

Speltips:

Speltips: Lazio vinner, rak etta
Odds: 2,55 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik: 200% upp till 1 000 kronor!)
Spelstopp: 20:45, söndag 20/5
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.