Speltips inför Lazio – Udinese 17/4: Bortaspöket + Laziospöket

Martin Efvergren Publicerat: 17 april 2019

Varken Lazios eller Udineses säsonger har varit succéartade men nu gäller att rädda det som räddas kan. För hemmalaget står en Europa-plats på spel och för bortalaget ett förnyat Serie A-kontrakt. Av de nio senaste mötena lagen emellan har dock Udine-laget endast lyckats knipa en poäng och mycket talar nu för en säker favoritseger.

Annons:

Med sju ligamatcher kvar att spela innehar Simone Inzaghis Lazio en åttondeplats i tabellen. Än finns således en hel del poäng att spela om och siktet är inställt mot de Europa-platser som finns inom räckhåll.

För Udinese är läget mer pressat då man blivit indragen i en bottenstrid som är långt ifrån avgjord. Just nu befinner man sig på en 16:e-plats och nyligen fick tränare Davide Nicola sparken. På klassiskt italienskt vis, ersattes han av sin företrädare Igor Tudor som tränade laget under våren 2018.

Den forne försvarsbjässen Tudor har nu lett laget i fyra matcher, vilket givit viss effekt då man vunnit hemma mot Genoa och Empoli och däremellan kryssat borta mot AC Milan. Senast mot Roma åkte man dock på en ny förlust.

Lazio i sin tur kommer från tre raka matcher utan vinst och hemmafansen lär nu kräva tre poäng mot ett bortasvagt Udinese som man på senare år haft lätt för.

Hemmalaget har dock Stefan Radu och Luis Alberto avstängda. Samtidigt är det osäkert om Valon Berisha, Adam Marusic och Joaquin Correa kommer till spel på grund av skador. I Udinese saknas långtidsskadade Valon Behrami, och Antonin Barak samt troligen även Bram Nuytinck, Nicholas Opoku och Hidde ter Avest.

Udinese: svaga borta – svaga mot Lazio

Udinese har inte besegrat Lazio sedan 2014 och av de nio senaste mötena därefter har man förlorat åtta och kryssat en. Bevisligen har man haft svårt för Rom-laget och minst lika dystert är Udineses bortafacit den här säsongen. Totalt har man endast skrapat ihop åtta poäng och den enda segern togs mot Chievo i september.

Ovan nämnda siffror gör Lazio till stora favoriter i det här mötet. En hemmasegrar står endast i drygt 1.30 gånger pengarna vilket gör att man nog bör leta efter andra alternativ för att att finna spelvärde.

Igor Tudor tillträdde som tränare efter fyra raka bortaförluster med totalt 13 insläppta mål. Han har sedan dess formerat en 3-5-2-formation som på bortaplan blivit mer av en fembackslinje. Mot AC Milan gav det en poäng men mot Roma senast blev det återigen förlust.

Initialt lär inte Udinese vara direkt offensivt inriktade då man kommer till Stadio Olimpico, men samtidigt är man i stort poängbehov och det lär innebära att man också kommer behöva gå framåt.

Lazio är, på de allra flesta positionerna, det bättre laget av dessa två och framförallt besitter man en spets som Udinese saknar. Det första målet kan komma att bli väldigt avgörande. Kan hemmalaget få hål på Udinese i första halvlek är chansen stor att det kan bli fler då Tudors mannar befinner sig i ett sådant läge att ytterligare en hedersam 1-0-förlust (som mot Roma senast) inte har något värde.

Detta resonemang ger att vi ser ett fint spelvärde i att Lazio kommer vinna den här matchen med minst två mål. Spelet blir ett asian -1,25 till 1.86 gånger pengarna hos Bethard, vilket innebär att vi får tillbaka halva insatsen om de endast vinner med ett mål.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kr omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Lazio -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00, onsdag 17/4
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.