Speltips inför Lecce – Udinese 6/1: Italienskt bottenmöte

Simon Pålsson Publicerat: 6 januari 2020

Lecce och Udinese startar upp januari månad med ett viktigt bottenmöte i Serie A måndagen den 6 januari 2020.

Annons:

Efter ett par veckors ledighet är det åter dags att sätta tänderna i den italienska ligafotbollen i allmänhet och Serie A i synnerhet. Måndagen blir lite av en klassisk söndag i Italien, med flertalet matcher utspridda på fyra olika avsparsktider. För den som vill spendera hela dagen i tv-soffan med italiensk fotboll finns det inte så mycket att tveka på.

Ett möte som sticker ut från måndagen är bottenmötet mellan Lecce och Udinese. Det är två lag som på olika sätt underpresterat under säsongsinledningen, men som nu får en chans att inleda 2020 på ett bra sätt. Det lag som eventuellt går segrande ur striden här lägger en fin grund inför fortsättningen. Det går att bygga vidare på en trepoängare här.

Samtidigt vore det förödande att förlora matchen. Då är man automatiskt inblandade i bottenstriden på allvar, samtidigt som det inte direkt kommer att blåsa positiva vindar i och kring klubben.

Det ska sägas att hemmalaget inte kan spela med den avstängde nyckelspelaren Marco Calderoni. Det kommer att påverka slagkraften negativt. Biagio Mecceriello är inte heller i speldugligt skick. I Udinese väntas Ken Sema återvända till startelvan, medan Samir troligen står utanför igen. Detta på grund av skada.

Annons:

Hemmalaget håller inte

Det finns egentligen ganska mycket som pekar på att hemmalaget Lecce inte riktigt håller för att spela i Serie A och att man bara vunnit tre av sina 17 första matcher den här säsongen är kanske det allra tydligaste beviset. Nu är man i för sig ganska starka framåt och har gjort 22 mål, men att redan ha släppt in 35 mål bådar inte heller särskilt gott.

Med det sagt finns det många lag som inte har presterat på topp i Serie A under hösten och det gör också att det är vidöppet i botten. Det finns många lag som på ett eller annat sätt är inblandade i den direkta bottenstriden, dit man alltså både får räkna Lecce och Udinese.

Lecce må ha känts som en slagpåse stundtals, men att man bara är en vinst ifrån att klättra förbi Udinese och upp på placering nummer 14 i tabellen säger en del om hur jämnt det är i botten. Det kan också bli räddningen för svaga lag som Lecce, som annars hade kunnat få det ordentligt tuff längst ner i tabellen. En vinst mot Udinese skulle innebära att man klättrar minst två placeringar och framför allt går förbi nämnda lag.

Men dessvärre tror vi inte att så blir fallet. Mot Bologna var man ordentligt illa ute, men kunde putsa siffrorna till förlust med 2-3. Nu har det varit uppehåll och det mesta pekar på att det snarare är Udinese som har gynnats av det. Vår känsla är att laget åtminstone inte förlorar här.

Udinese draw no bet spelas till 1,79 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Udinese draw no bet
Odds:  1,79 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:00, måndag 6/1
TV:    cmorefotboll logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

 

 
Annons:


Annons: