Speltips inför Napoli – Bologna 1/12: Tuff utmaning

Simon Pålsson Publicerat: 1 december 2019

Mattias Svanberg hoppas få chansen från start borta mot Napoli, en synnerligen tuff match för Bologna i Serie A.

Annons:

Det är inte alltid man behöver gå alldeles för djupt eller hårt ut i sina speltips för att känna att spelvärdet är hittat. Ungefär så har vi resonerat inför matchen mellan Napoli och Bologna, som alltså spelas på söndagskvällen. Det här är ett möte som rimligen kommer att bli någonting extra att titta på.

I egenskap av hemmalag är Napoli klara favoriter här, men oavsett var matchen skulle ha spelats tycker vi att man är ett lag som ska vinna mot Bologna. Det finns tendenser i det spel som Bologna visar upp, men klart är att man ofta väger lite för lätt, släpper in för lätta mål och kanske allra värst är trubbiga framåt.

Napoli har å sin sida imponerat i såväl ligan som Champions League, kanske allra mest där, under inledningen på hösten och har dessutom med sig en bra insats från veckans spel i Europa. Därför är vi fullt övertygade om att man har saker och ting på plats för att göra ännu en stark prestationer på söndagen. Det ska man i alla fall ha alla möjligheter att göra.

Annons:

Mattias Svanberg väntas starta

För svensk del finns det ett extra intresse i den här matchen eftersom en viss Mattias Svanberg väntas få starta för Bologna. Anledningen till att det känns relativt givet – peppar peppar – är att hans konkurrent Roberto Soriano inte kommer att spela. Det finns inte så många alternativ till Mattias Svanberg att nu spela i den lite mer offensiva innermittfältsrollen.

Rimligen är det här också en plats som bör passa honom väldigt bra, såvida det finns utrymme att få laborera med boll. Då är 20-åringen som allra bäst. Det kanske inte är borta mot Napoli som man kan förvänta sig att få som allra mest spelrum med boll dock. Med det sagt ska det bli kul att få se honom – såvida han får starta.

Federico Santander är också borta och vår känsla är att anfallaren är den spelare som saknas mest. Mitchell Dijks kommer inte heller att spela. Det är alltså ett gäng frånvarande spelare i Bologna, spelare som dessutom förmodligen hade startat.

Napoli då? Jo, Kevin Malcuit och Arkadiusz Milik kommer inte att spela matchen. Där kan vi också prata om tapp som är kännbara. Faouzi Houlam och Lorenzo Tonelli har förhoppningar om att kunna tillhöra matchtruppen.

Med allt det här sagt känns Napoli åtminstone ett snäpp för bra för sina gäster.

Napoli vinner spelas till 1,46 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Napoli vinner
Odds:  1,46(Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:00, söndag 1/12
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmorelive logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Annons:

Annons: