Speltips inför Rennes – SS Lazio 12/12: Italiensk formtopp

Simon Pålsson Publicerat: 12 december 2019

Europa League är framme vid sin sista omgång där SS Lazio måste vinna borta mot Rennes för att kunna gå vidare.

Annons:

Efter fem spelade omgångar ska det nu avgöras vilka två lag från varje grupp i Europa League som kommer att finnas kvar i turneringen i februari månad när slutspelsfasen drar igång med 16-delsfinaler.

SS Lazio har som läget ser ut just nu en tuff uppgift för att klara sig vidare från gruppen, men drömmen om avancemang lever fortfarande. Det som först och främst behövs är en vinst mot Rennes i den sista omgången.

Detta Rennes öppnade gruppspelet med att ta en poäng, men har sedan dess fyra raka förluster och det har blivit uppenbart att fransoserna inte riktigt håller på den europeiska nivån. Gapet upp har snarare vuxit under tidens gång.

Nu har man ingenting att spela för inför den sista omgången, även om man spelar inför sin egen hemmapublik och såklart gärna gör det med bravur.

SS Lazio däremot har god form efter att bland annat vunnit med klara 3-1 mot Juventus i den senaste ligaomgången. Låt oss se om det går att bygga vidare på den energin från den matchen.

Annons:

Ett rakt spel hämtas

Det har under hela det här gruppspelet känts som att SS Lazio inte fullt ut har prioriterat matcherna i Europa League. Det går hand i hand med att man nu går väldigt bra i Serie A och ser ut att säkra en plats till Champions League om takterna sitter i ett par veckor till. Det är redan ett bra gap ner till närmast jagande lag.

SS Lazio har däremot bara sex poäng i gruppspelet här i Europa League och måste därmed ta sig förbi Cluj i den sista omgången för att kunna gå vidare. Eftersom att man har en fördel – tack vare bortamål – i inbördes möten lever chansen fortfarande.

Men för att så ska bli fallet måste italienarna först och främst göra jobbet mot jumbon Rennes i sin egen match. Här är en trepoängare det enda möjliga hoppet om att också gå till slutspel.

Parallellt med det måste Celtic vinna mot Cluj, i en match där skottarna egentligen inte har någonting att spela för. Redan nu är man klara som gruppvinnare och kan därmed fokusera på annat. Å andra sidan har man väl mer stolthet än så.

Hur som helst litar vi på att SS Lazio vinner här. Det raka spelet på gästerna spelas till 1,86 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  SS Lazio vinner
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp:  18:55, torsdag 12/12
TV: 
Stream:  eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: