Speltips inför Roma-Juventus 12/5: Historiskt sett målsnålt

Martin Efvergren Publicerat: 12 maj 2019

Med tre omgångar kvar att spela har tabellsexan Roma fortfarande chansen att knipa en CL-biljett. Härnäst väntar ett Juventus utan liknande motiverande incitament – men vi tror ändå på ett rivalmöte med nerv och intensitet. I historisk närtid brukar det bli målsnålt mellan dessa lag och häri finner vi vårt spelvärde.

Annons:

Claudio Ranieri har nu styrt Roma-skutan i två månader med uppdraget att rädda upp en säsong som inte kan beskrivas som något annat än en besvikelse. Framförallt har hans mission varit att få styr på en opålitlig defensiv och en av åtgärderna har varit att förpassa Robin Olsen till bänken till förmån för Antonio Mirante.

Efter inledande förluster mot SPAL och Napoli tycks Ranieris tillträde ha fått viss effekt på laget. Man har inte förlorat på sex raka matcher och på de fem senaste har man endast släppt in två mål.

Senast blev det dock bara 1-1 borta mot ett formsvagt Genoa och nu lär det förmodligen krävas tre poäng då seriesuveränen Juventus kommer på besök.

Sedan ligatiteln säkrades har Massimo Allegris, tidigare omutliga, manskap slagit av på takten något. Man har bara vunnit en av de fyra senaste ligamatcherna samt kryssat två och förlorat en. En resultatrad som inte på något vis är anmärkningsvärd för ett lag som redan vunnit ligan, men ändå intressant i relation till att man på hela säsongen endast har förlorat två matcher och kryssat fem.

Hos ligaettan finns också en del skadebekymmer och man lär inte chansa med någon i det här läget. Sami Khedira, Paolo Dybala, Mehdi Benatia, Mario Mandzukiz och Alex Sandro lär saknas även till den här matchen, dessutom är Federico Bernadeschi avstängd. Roma saknar förmodligen Daniele De Rossi, Diego Perotti och Davide Santon.

Roma-Juve brukar inte bjuda på målkalas

Claudio Ranieri har skruvat på balansen något och fått till en tätare täckning bakåt än vad som fallet var tidigare. Eusebio Di Francescos 4-3-3 har blivit till mer av en 4-2-3-1-formation under Ranieri och ser man till de senaste fem matcherna är utfallet tydligt.

Totalt har Roma släppt in två mål i dessa drabbningar och när Juventus nu kommer på besök lär det krävas samma disciplin. Givet förutsättningarna är dock Juventus, av naturliga skäl, en aning svårbedömt. Efter att ha slagit av på takten på sistone bör dock motivationen att sätta käppar i hjulen för en rival vara tändvätska god nog för att Massimo Allegris solida bygge inte ska skänka bort tre poäng.

När lagen möttes i höstas vann Juve med 1-0 hemma och fjolårssäsongens två möten slutade 0-0 i Rom och 1-0 till hemmalaget i Turin. I ett lite längre historiskt perspektiv har det också varit målsnåla och jämna möten. Av de senaste nio mötena har det blivit över 2,5 mål i endast två av matcherna.

Sett till den här historiken samt att Roma är bättre defensivt balanserat under Ranieri är oddset på ett underspel i den här matchen relativt högt. Anledningarna till det lär vara att Juventus redan har rott hem Scudetton och att Roma har släppt in många mål tidigare under säsongen.

Vår bedömning är dock att Juventus inte är att lag som faller igenom – och i synnerhet inte i den här typen av rivalmöten. Samtidigt är Roma inte riktigt samma Roma som under Di Francesco och sammantaget ger det oss ett fint spelvärde i att det kommer bli under 2,5 mål totalt i matchen till 2.08 gånger insatsen hos Paf.

Annons:
  Rygga spelet hos Paf – Få 100 kr omsättningsfritt! Regler & villkor gäller.

Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:30, söndag 12/5
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.