Speltips inför Roma – Lazio 26/1: Derbydags!

Spelbloggare Publicerat: 25 januari 2020

Ett av Italiens liksom Europas största fotbollsderbyn, Romderbyt mellan Roma och Lazio, ska utspelas på Stadio Olimpico under söndagen. Vilken av rivalerna står starkast? Vi tror oss ha svaret. Här hittar ni speltips, TV-info och allt inför matchen.

Annons:

Annons: Streama Serie A och mängder av fotboll från världens bästa ligor – helt utan kostnad. Läs mer om hur här. Regler & villkor tillämpas.

Ett av de mest ärofyllda och hätska derbyn är det som ska gå av stapeln härnäst – och att det därutöver handlar om ett Serie A-toppmöte höjer förstås tempen ännu ett hack. Gällande Lazio kan de faktiskt beblanda sig i titelstriden på allvar; en match mindre spelad än Inter samt Juventus ovanför och med sex pinnar upp till de senare, serieledarna.

Observera dock att båda toppkonkurrenterna också spelar under lördagen, men faktum kvarstår; för att skaka liv i det hela krävs väl en fullpottare?

Ett gäng poäng, men bara en plats, bakom Lazio hittas alltså Roma och de hoppas kunna befästa deras position inom Champions League-området; att hålla jagande Atalanta, mer flera, på avstånd.

Gemensamt har dessa rivaler att de med bitterhet åkte ur Coppa Italia-äventyret under veckan. Lazio föll med uddamålet borta mot Napoli och Roma med 1-3 när Juventus besöktes på Allianz Stadium. Nu är det enbart fokus på seriespelet, bortsett från Europa League-slutspelet nästa månad för Roma.

Annons:

Lazio drar det längsta strået

På en arena de delar. Två toppkonkurrenter. Vem vinner?

Det kan förstås sluta hur som helst, men vi håller i alla fall ena sidan – Lazio – som relativt klara favoriter. Anledningarna är rätt uppenbara.

Lazio är i historiskt bra form, slagit rekord med 11 raka Serie A-vinster och nu är siktet på att förlänga den sviten ytterligare. Klubben har till och med seglat upp som aspiranter i striden om Scudetton; känner medvind, har en anfallspjäs i Ciro Immobile i toppform och ett lagkollektiv som fungerar utmärkt bra.

Lika bra ser det inte ut i Roma, som efter årsskiftet förlorat tre av fem matcher. Ojämnheten har varit ett bekymmer under hela säsongen. Nu också rejält skadeskjutna; Nicolo Zaniolo, Davide Zappacosta, Javier Pastore, Davide Santon, Amadou Diawara, Henrikh Mkhitaryan samt Diego Perotti out. Detta medan Lazio “bara” saknar Jordan Lukaku, Adam Marusic och Danilo Cataldi.

Spelbolagen menar att Lazio bara ska vara knappa favoriter – vi att de ska vara något större sådana än så.

Vårt speltips? Kort och enkelt, den raka tvåan till oddset 2,50 hos Bwin.

Annons:
  Rygga spelet hos Bwin – Få upp till 250 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Lazio vinner, rak tvåa
Odds: 2,50
Bolag: Bwin
Spelstopp: 18:00, söndag 26/1
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

Annons:


Annons: