Speltips inför Sampdoria – Juventus 18/12: Viktig vinst

Simon Pålsson Publicerat: 18 december 2019

Juventus har två raka förluster borta mot Sampdoria, men hoppas nu plocka tre poäng i Serie A på onsdagskvällen.

Annons:

Det blir italiensk fotboll mitt i veckan och vi hade kunnat protestera betydligt mer högljutt mot att man nu spelar delar av omgång 17 på en onsdag. Det är perfekt för vår del, inte minst med tanke på att man också lagt starttiden så tidigt som 18:55.

Det möte vi fokuserar på spelas nämligen mellan Sampdoria och Juventus, två lag som på olika sätt haft en lite stökig inledning på säsongen.

Sampdoria har sakta men säkert kunnat växa och klättra i tabellen och är nu uppe på placering nummer 16. Under stora delar av inledningen var man jumbo och såg direkt horribla ut. Detta trots att Sampdoria sitter på ett spelarmässigt – alltså namn för namn – ganska starkt lag.

Nu senast vann man också derbyt mot Genoa, varpå det är glada miner i och kring Sampdoria just nu. Det kan behövas för att man ska kunna stå upp mot Juventus.

Juventus har också haft en lite stormig säsong och leder faktiskt inte tabellen nu. Cristiano Ronaldo har inte riktigt nått nivån som många hade väntat sig, även fall nio ligamål på 13 matcher är ganska hyfsat. Det är svårt att påstå något annat.

Annons:

Juventus måste vinna

Det finns helt klart vissa anledningar till att ifrågasätta hur Juventus har spelat under säsongsinledningen och en viss Maurizio Sarri har med all rätta fått ställas till svars för en del beslut så här långt. Men faktum kvartstår att laget är vidare, bekvämt dessutom, i Champions League och är med i toppskiktet av Serie A.

Efter ett par onödiga poängtapp ligger man i för sig tvåa strax bakom Inter, men det krävs bara en vinst här eller där för att man plötsligt ska vara uppe i topp igen. Om det är någonting vi har lärt oss från de senaste säsongerna är det att Juventus alltid trycker gasen i botten någonstans kring halva säsongen och sedan drar ifrån.

Ett sådant möte som nu väntar borta mot Sampdoria är precis en sådan match man bara ska städa av. Det tror vi att man gör genom att kontrollera bollinnehavet, inte släppa till något onödigt och bogsera hem tre poäng.

Det gäller att ha den största respekten för motståndet här, med tanke på att man har två raka förluster borta mot Sampdoria i ligaspelet. Det är faktiskt ett av lagen man haft svårast för sista säsongerna.

Därför tror vi på en tät historia. Under 2,5 mål spelas till 1,90 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:55, onsdag 18/12
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: