Speltips inför Sassuolo – Bologna 8/11: Mattias Svanberg i fokus

Simon Pålsson Publicerat: 8 november 2019

Sassuolo tar sig an Bologna i fredagens enda möte i Serie A. Det här kan bli ett riktigt kittlande möte.

Annons:

En italiensk ligamatch på en fredag – det tackar vi för. Det är också extra intressant nu när vi får se den svenske talangen Mattias Svanberg ta sig an Sassuolo med sitt Bologna.

Bologna har haft en lite skakig inledning på säsongen, men har trots sina tolv inspelade poäng faktiskt ganska många lag bakom sig i tabellen. Det är å andra sidan inte mer än fyra poäng ner till Sampdoria på nedflyttningsplats.

Sassuolo å sin sida har en match mindre spelad, men har släppt in två mål i snitt per match. Det är inte vidare bra. Med tio inspelade poäng skulle man kunna gå förbi Bologna i tabellen.

Bologna har ett svindlande svagt facit när man spelar på bortaplan. Senaste säsongerna har man alltså bara vunnit tre (!) av sina 35 senaste matcher på bortaplan. Det är ett facit som få andra lag kan matcha i uselhet. Det är också en stor del av förklaringen till att man ständigt harvar omkring i botten.

Det här är ett inbördes möte som nästan alltid blir väldigt ätt. De senaste matcherna, sedan Sassuolo åter tog klivet upp i Serie A, har slutat med uddamålsvinster eller delad poäng. Det är någonting liknande vi förväntar oss den här gången.

Annons:

Mattias Svanberg tillbaka i a-landslaget

Mattias Svanberg fick redan förra hösten chansen att spela i det svenska landslaget när han togs ut till en av höstens samlingar. I övrigt brukar Mattias Svanberg vara lagkapten och given nyckelspelare i det U21-landslag som åter har en spännande generation spelare.

Men inför landslagssamlingen nu i november månad – den som alltså ska avgöra ödet i gruppen – kommer Janne Andersson åter att prova Mattias Svanberg och en del andra unga spelare. Det gör denna samling till väldigt spännande. Dessutom väntas Mattias Svanberg kunna alstra en del energi från det.

Senast fick Mattias Svanberg spela för sitt Bologna och förhoppningen är att han startar igen borta mot Sasssuolo på fredagskvällen. Det här borde vara en bra chans för honom och hela laget att skina. Det hade inte skadat att äntligen plocka en trepoängare efter att ha lidit flera hedersamma förluster på slutet, inte minst mot Juventus och Inter.

Båda lagen göra mål spelas till 1,58 gånger krämen hos Unibet inför denna förmodat offensiva match från båda håll.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,58 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:45, fredag 8/11
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Annons: